IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската медия The Recursive набра 450 хил. евро финансиране

Компанията планира да използва средствата за разширяване на екипа и дейността си в Югоизточна Европа

16:55 | 24.03.22 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фоксуираната върху стартъп екосистемата българска онлайн медия The Recursive набра 450 хил. евро в рамките на нов кръг на финансиране, обяви компанията.

Според публикация в уебсайта на медията тя планира да използва средствата, за да разшири независимото медийно отразяване в Румъния, Гърция и Западните Балкани. По този начин тя иска да достигне до нови публики зад граница и да разшири предложенията за клиентите си.

Шестима инвеститори и предприемачи от технологичната общност в региона са подкрепили развитието на The Recursive. Сред тях се нареждат Христо Христов с неговата инвестиционна компания HR Capital, Hellen’s Rock на Саша Драгич, както и бизнес ангелите Димитрис Клаврос-Гуисиу, Васил Терзиев, Пресиан Каракостов и Филипос Закопулос.

„Вече сме регионална медия дори на ниво акционери, представени от членове на борда, разпръснати в три държави“, посочват от компанията.

По думите на екипа финансирането означава „първоначална валидация“ на визията на The Recursive.

Зад медията стоят двама съоснователи – Ирина Обущарова и Етиен Йовчев, които създават компанията през февруари 2021 г. Днес екипът обхваща над 10 души, базирани в София, Букурещ, Скопие, а скоро и в Атина.

През първата си година на пазара The Recursive се фокусира върху два пазара – България и Румъния. През следващата половин година фокусът ще падне върху растежа на гръцкия пазар, както по отношение на наемането на местни журналисти, така и към привличането на нови клиенти.

„Искаме да станем съществена част от гръцката технологична общност и може да очаквате да ни виждате на местни събития много по-често тази година“, коментират от компанията, допълвайки, че имат същите амбиции и за Западните Балкани.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
redcretin
преди 2 години
Е, тук не пише и че Ристо е съсобственик и си е прелял капиталец от ХР в другото джобче :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Petar2015
преди 2 години
Десет души, разпръстани в три държави и има борд на директорите. Странно. Не стана ясно с какво реално се занимава тази "медия".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още