IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск отново е заразен с коронавирус

Милиардерът написа в Twitter, че няма почти никакви симптоми

13:55 | 28.03.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. и най-богат човек на планетата Илон Мъск написа в туит, че отново е заразен с Covid-19, но няма „почти никакви симптоми“ към момента, съобщава Bloomberg.

Предприемачът, който ръководи и компанията за космически полети Space Exploration Technologies Corp., известна като SpaceX, информира своите последователи в социалната платформа Twitter, когато за първи път се разболя от коронавирус през ноември 2020 г. Тогава милиардерът пропусна да присъства на първото изстрелване на астронавти на борда на апарата на SpaceX до Международната космическа станция.

50-годишният Мъск пътува до Германия миналата седмица за церемонията по официалното откриване на първата европейска фабрика за автомобили на Tesla край Берлин. Канцлерът на Германия Олаф Шолц и министърът на икономиката Роберт Хабек присъстваха на събитието, бележещо началото на доставките на Model Y от съоръжението.

Компанията е планирала подобно събитие за новия си завод в Остин, Тексас, за 7 април.

Нарастването на случаите на заразени с коронавирус отново нарушава производството в рамките на Tesla, като автомобилният производител удължава производствената пауза в завода си в Шанхай, след като местните власти наложиха широки строги мерки за ограничаване на разпространението на заразата.

Фабриката в Шанхай играе важна роля в стратегията на Tesla, като се има предвид, че Китай е вторият по големина пазар на компанията и заводът произвежда автомобили за износ за Европа и към други райони на Азия. Китайската асоциация за леките автомобили по-рано този месец съобщи, че Tesla е доставила 56 515 електромобила от завода в Шанхай само през февруари - 23 200 броя за вътрешния пазар и 33 315 за износ.

През 2020 г. Мъск се противопостави на призивите на здравните регулатори в Калифорния да затвори гигафабриката във Фримонт, като възстанови работата в съоръжението седем дни, след като я преустанови под натиска на щатските власти. Спорът с Калифорния беше посочен от Мъск като една от основните причини да измести централата на Tesla от Пало Алто в Остин, Тексас, в края на 2021 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Solar Power
преди 2 години
Ами не просто ще го кара леко може и да не разбере :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
значи се е ваксинирал с витамин Ц ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още