Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Блъф и PR ход ли е искането на Путин плащането на газа да е в рубли?

Цената на синьото гориво не се променя – „Газпромбанк“ ще конвертира плащанията, уточняват Васко Начев и Лъчезар Богданов

0
 
1
 
8
Solar Power до: ing5rov
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Напротив dzk ти отговори много добре :) Просто не анализирваш елементарни неща като това ,че ЕС плаща над 30% от руската енергия и е най-големия и клиент. Нали знаеш ние поръчваме музиката а баба меца играе :) Инъче *** няма никакви грижи да си печата рубли на корем и да си менка с Китай и Индия. Ама те също не са глупави :) А тези над 30% скоро ще спаднат до 15% и вероятно още по надолу. Въпрос на желание е !
0
 
1
 
7
Solar Power до: дядя Вова
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Президентската администрация на Русия е препоръчала да се създаде пост заместник-ръководител по информационна и политическа работа въвфедералните министерства, ведомства и държавни компании. Това пише вестник "Комерсант", позовавайки се на три източника, близки допрезидентската администрация.Честити партийни секретари, недорогие друзя, пътят е ясен - само надолу и вече сте го минавали, но в рушняшката глупост и управленска арогантност акъл липсва. "...представители на Кремъл заявили, че в редица ведомства са установени "проблеми с лоялността към сегашния курс на властта". . И не че хората не обичат властта, просто "не работят с нея".
0
 
1
 
6
ing5rov до: dzk
преди 2 месеца
мхм ... имало и по-зле от стоян петрофф
3
 
2
 
5
dzk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Отново се потвърждава руската крилата фраза, описваща всичко в Русия: "Хотели как лучше, а получилось как всегда" Всъщност Путин с опита си да се покаже че той командва парада изтърва някаква необмислена идея която нито може да се изпълни, нито в крайна сметка е в полза на самата Русия. Защото на Путин му трябват долари и евра а не рубли които може да си печата сам и които може да се ползват само в Русия. Но след това фиаско, трябваше по някакъв начин да се излезе от това положение, без разбира се да се каже на Путин че е сбъркал. Защото е ясно че този който дори намекне за това или ще изчезне, или просто ще излезе в "пенсия" някъде по-далеч от Москва. И затова са тези увъртания, недомлъвки, разговори на Путин със Шолц, мълчане на газпром. Това ми напомня на онова прословуто половинчасово ръкопляскане на някакво събрание по времето на Сталин. Не го ли знаете? Накратко: в края на събранието на някакво партийно ниво, разбира се се споменава че Сталин е най-велик ръководител. Със самото споменаване на Сталин, всички в залата едновременно скачат на крака и започват ръкопляскания и скандирания. Това продължава 10 минути, 20 минути, половин час без никакви признаци за спиране. Всеки ръкопляска, скандира и гледа наоколо кой ще се опита да спре. Защото знае какво ще последва. След около 45 минути бурни скандирания, най-главния в залата се престрашил и подал знак за спиране. Мигновенно всички спират и сядат по местата си. Но... Следва но, разбира се. След седмица същия този най-главен бива арестуван като враг на народа, съден като предател и разстрелян след три дни. Русия не се е променила нито на йота от тогава - поне в мисленето си.
1
 
3
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Блъф и PR ход ли е искането на Путин плащането на газа да е в рубли === Путин само се е пошУгувал, пък те му се вързаха. Сега ще плащат и хоро ще играят, щото спрат ли да плащат, спират газията.
1
 
4
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Запада санкции на рубли не може да прави и с конвертирането в рубли се избягват санкциите. Затова реват от запада... Не е лошо да се образоват малко тия "експерти" . То само с ходене на кръжок не става :(
2
 
4
 
2
преди 2 месеца
Блъф и PR ход ли е искането на Путин плащането на газа да е в рубли? == Нито е блъф, нито е PR, а е удар през зъбите на наглосаксите и техните пудели..
2
 
5
 
1
преди 2 месеца
Целта е Газпром да си получи веднага рублите а не да са блокирани във валута в UBS-Швейцария