Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Мистерията при зареждането на електромобил: Колко време отнема това?

Параметрите, предоставени от автомобилните компании, очертават този процес в една идеална среда, която се различава значително от условията при шофьорите

1
 
1
 
6
преди 1 месец
Няма профилна снимка
е каква толкова мистерия - инфо в сайта на VW , Id3, 58kw батерия се зарежда за 6 часа от 3-фазно зарядно с мощност 11kw. Ако зарядното е 22кw, ще се зареди за 3 часа. Проблемът е , че зарядните за пред вкъщи са моно фазни , съответно 3.6 кw или 7.2кw. Т.е. ако имаш батерия 72кw, ще се зарежда 10часа в най-добрия случай.
0
 
1
 
5
cyclop до: zelka007
преди 1 месец
Имам, от магазина съм си я взел. Не се притеснявай за мен.
0
 
1
 
4
zelka007 до: cyclop
преди 1 месец
Спаркчетата зареждането ти излиза 10-15лв, на реното и bmw-цето пак е в тия граници, и това е от зарядна на улицата. На зареждачките пред базата, стоят закачени не повече от 1-2 часа. Рядко някой за по 4 часа стои. Има едни ръмънци се научиха, идват с vw-id3 и тесли, те стоят по 4 часа и един шкода кодияк той стои повечко, но сигурно като румънците, пътува повечко, нищо че тука форумните експерти друго обяснявате... :)))... Ти кола имаш ли въобще?!
0
 
2
 
3
преди 1 месец
Влязох в сайта на WV и не го намирам.
3
 
0
 
2
mrynmryn до: cyclop
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Буквално във всеки сайт на ел.кола, има калкулатор, да си сметнеш, колко струва зареждането, според цената на тока, в твоята държава.
0
 
5
 
1
преди 1 месец
Голяма мистерия е какъв ще бъде експлоатационния период на бързозареждащите батерии. Имам таблет на повече от 5 години, чиято нормално зареждаща се батерия е в по-добро състояние от бързозарядната в таблета на 1.5 години. И още една неразгадаема мистерия - колко струва едно зареждане на електромобил. Незнайно защо тази информация е много безинтересна и никога не се споменава в писанията по темата.