IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС обвинява Apple, че ограничава достъпа на конкуренти до нейна технология

Това може да доведе до огромна глоба за производителя на iPhone

15:11 | 02.05.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Европейските антимонополни регулатори обвиниха Apple, че ограничава достъпа на конкурентите до нейната технология за NFC чип. Този ход може да доведе до огромна глоба за производителя на iPhone и да го принуди да отвори своята система за мобилни разплащания към други играчи, пише CNBC.

Европейската комисия заяви, че изпратила свързаните с обвинението документи до Apple, в които подробно описва как компанията е злоупотребила с господстващото си положение на пазара на мобилни портфейли за устройства, ползващи мобилната операционна система iOS.

„Имаме индикации, че Apple е ограничила достъпа на трети страни до ключови технологии, необходими за разработването на конкурентни решения за мобилни портфейли на устройствата на Apple”, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

По думите ѝ в документите, изпратени до американския технологичен гигант, се посочва, че предварително е установено, че Apple може да е ограничила конкуренцията в полза на собственото си решение Apple Pay.

Компанията твърди, че ще продължи да работи с Европейската комисия.

„Apple Pay е само една от многото опции, достъпни за европейските потребители що се отнася до извършването на плащания, и гарантира равен достъп до NFC, като същевременно задава водещи в индустрията стандарти за поверителност и сигурност“, гласи изявлението на Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
v_tin
преди 1 година
Имаше една община е швейцария в която имало някаква машина която дава вечно ток- и тази община не споделя технологията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още