Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Лъжите в нас

Според психолози ние сме по-толерантни към измислици, които един ден могат да се окажат истина

4
 
1
 
7
юрист до: юрист
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Руски крепостен пр0стак- повече нямам какво да ти напиша... Бегом до хоризонта и обратно- с тиквЕници като теб нормален човек не трябва да комуникира- ти омърсяваш всичко нормално в човешкия живот... Руски платен к0п0й- марш в русия.
1
 
3
 
6
ing5rov до: юрист
преди 1 месец
ти само мое да мечтаеш да си на върха на моя дедовия ... докат не се научиш кога се използува "й" нема да те огрее ... да та такоам у "юристката" ...
4
 
1
 
5
юрист до: ing5rov
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Руски тр0ле, да се скъсаш, за интелекта ти от айкю 80 е абсолютно неразбираемо това, което съдържат и двата ми коментара- ти нямаш университетския бекграунд по МВА и по право, за да го разбереш. Пиши си там платената проруска пропаганда и чакай да ти платят копейките. И не се занимавай с хора, които са доста по-нависоко от теб в пирамидата на Маслоу. Ти си в нейната основа, аз съм на върха й- това е реалността, а ти- както искаш...
2
 
4
 
4
ing5rov до: юрист
преди 1 месец
у лево , тролева !
5
 
1
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Веднага мога да дам пример за твърдението си- тъй като международното публично право се занимава с въпросите на войната и мира, моментално един юрист може да ви каже дали руската война в Украйна е война - съгласно императивните международно правни принципи- или е ''специална военна операция''; дали русия е агресор в Украйна или не е; дали Украйна е нападната държава с военно нападание или не е. Има обективни правни ''мерки'', каквито се явяват всички правни норми, визирани в Устава на ООН- за държавите- членки на ООН, според които обективно се ''измерват'' нещата в Украйна. Затова тук нещата са черно бели- това не ви е квантова физика или квантова механика и експеримента с котката на Шрьодингер е неприложим тук. Това е и причината правното ми становище на български адвокат да е ясно, категорично и безапелационно и да не допуска двояко тълкуване на правните факти. Ето защо няма как да бъда подведена от руската пропагандна война/ руската информационна война, и ''доктрината на герасимов'', която я е създала, да ми въздейства по начина, по който въздейства на неюристите.
2
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Вижте сега- има много ясна разделителна линия при МВА и напр. следването по специалността ''право'' и тя е в същността на анализа. При систематичното тълкуване на правни норми в правото, който е основополагащ метод за системен анализ в правната доктрина, имаме анализ на ФАКТИ- т.е. неща, които вече са се случили в действителността. При системния анализ, изучаван в МВА освен този елемен, е прибавен и още един- за предвиждане на бъдещи вероятностни събития въз основа на вече извършения системен анализ на фактите. В това е основната разлика между двата вида професионален анализ. Втората разлика между тях е, че юристите сме длъжни да оставим настрани личните си субективни пристрастия, когато извършваме професионално тълкуване на правни норми, докато в бизнеса не е така. Предвид посочените разлики вече е ясно защо напр. в юридическите профи анализи и тълкувания не може да бъде замесена лъжата- т.е. неистината, докато в системните профи бизнес анализи може.
1
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Бегай с тия пoмии бе