IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон: Нужна е нова архитектура на сигурност в Европа

Украйна вече е член на европейското семейство, посочи френският президент

16:48 | 09.05.22 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Nathan Laine/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

В името на свободата и надеждата ще продължим да подкрепяме Украйна, президента Володимир Зеленски и украинския народ. Това заяви президентът на Франция Еманюел Макрон, който отправи послание към участниците в Конференцията за бъдещето на Европа на заключителното събитие в Страсбург, на което бяха представени резултатите от работата на форума.

Според него веднага щом мирът на Стария континент бъде изграден отново, европейските страни трябва да изградят и нова архитектура на сигурност, предава БТА.

С куража си и с битката, която води, Украйна вече е член на нашето европейско семейство, посочи Макрон.

Войната се върна на нашия континент в момент, в който един европейски народ – украинците, се бори за своята свобода, посочи френският президент и отбеляза, че Европа не желае военен конфликт с Русия.

Не сме за война с Русия; ние сме за опазване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, за да се завърне мирът на нашия континент, допълни Еманюел Макрон.

Като важен акцент Макрон отбеляза и темата за енергийната сигурност. Той подчерта, че Европа постепенно трябва да започне да се откъсва от изкопаемите горива и да инвестира повече в ядрена енергия и възобновяеми източници. В речта си френския президент каза още, че е време да започне и дискусия за промяна в договорите, по които функционира общността.

Еманюел Макрон поздрави участниците в конференцията, които след едногодишната си работа изготвиха конкретни препоръки до европейските институции за това какво искат да е бъдещето на съюза. Според Макрон тази инициатива показва „Европа на действието“, а вслушването на политиците в гласа на своите граждани определи като урок по жива демокрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
andy
преди 1 година
Така тава от много гледане и четене на пропаганда - мисленето вече е невъзможно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 3
GiRo
преди 1 година
Импо, болно не виждало жена момченце. Путин е единственият виновник за тази война. Навремето Хитлер е започнал по същия начин. Австрия е Германия, да защитим Судетските немци и ... всички знаем как свърши всичко това. Твоят мокър сън в момента е тръгнал по неговите стъпки със същите оправдания. Само дето се крие в бункера от самото начало. И разбира се всички други са му виновни, но не и той самият.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
юрист
преди 1 година
И.Н.Х.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 3
юрист
преди 1 година
Нужна е и блокиране на всеки акаунт в ЕС мейнстрийм, който пропагандира, одобрява и агитира в полза на руската нападателна война в Украйна; на всеки, който подменя съдържанието на думите ''военна агресия'', ''нападната държава'', ''държава- агресор'' и пропагандира, че ЕС и НАТО щели да нападат русия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 1 година
Е.П.М. !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 1 година
мдааа фашистите са добре дошли в европейското семейство ... нищо ново от 1939а насам ... слава на Великата Съветска Армия Освободителка ! Слава на Русия !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 3
юрист
преди 1 година
Да- нужна е нова стратегия за сигурността в ЦИВИЛИЗОВАНА Европа, която да включва изграждане на 10 реда вишки и физическа СТЕНА за ЗАЩИТА от руска военна агресия. Необходимо е ВСИЧКИ държави от ЕС, както и всички държави, които са в ЕС и НАТО и които са съседни на русия, да започнат разработки за собствено ядрено оръжие; нужно е разработване на такова оръжие, което да постави руските нацисти на колене и то така, че да не могат да използват ядрените си оръжия. Нужна е категорична ЗАБРАНА руски граждани и етнически руснаци да купуват недвижими имоти в която и да е ЕС и НАТОвска държава, а после да правят митинги в тези държави в защита на руския неонацист в кремъл и да ги сквернят с руския нацистки знак зет на плакатите си....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 1 година
Жалък извратенец, герoнтофилин: Путин от 10 години повтаря, че трябва нова архитектура за ОБЩОЕВРОПЕЙСКАТА сигурност, така че никой да не се чувства застрашин - но ТИ като гарант на минските споразумения, какво направи по въпроса? Лично ТИ си един от основните виновници за тая война !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още