IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apollo планира да помогне на Мъск с 1 млрд. долара за сделката за Twitter

Страните все още водят преговори, твърдят източници, запознати с въпроса

16:58 | 11.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Инвестиционната компания Apollo Global Management води преговори да се включи във финансирането на предложеното от Илон Мъск придобиване на Twitter, пише Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати със случващото се.

Финансирането, организирано от Morgan Stanley, ще надхвърли 1 млрд. долара и може да включва още Sixth Street Partners, наред с други фирми, допълват източниците.  

Apollo, Sixth Street и Morgan Stanley не са пожелали да коментират въпроса.

Акциите на Twitter завършиха търговията във вторник на цена от 47,26 долара за брой, а инвеститорите гледат все по-скептично към идеята, че Мъск ще завърши сделката при 54,20 долара за акция, колкото предложи главният изпълнителен директор на Tesla.

Това се случва, въпреки че миналата седмица Мъск разкри, че е получил финансови ангажименти за 7,1 млрд. долара от инвеститори като Лари Елисън, Sequoia Capital и Катар. Той убеди саудитския принц Ал-Уалид бин Талал да се включи с около 1,9 млрд. долара срещу акции в Twitter, след като компанията бъде свалена от борсата. Мъск ще се опита да направи същото със съоснователя на Twitter Джак Дорси.

Преговорите са за специални права от страна на Apollo, като не е ясно как това може да промени досегашното предложение, предполагащо, че Мъск и партньорите му трябва да осигурят 27,25 млрд. долара финансиране за покупката, която е на стойност 44 млрд. долара. Останалата част ще дойде от дълг и заем, свързани с акциите на Мъск.

Мъск е най-богатият човек в света с нетно богатство от 231,8 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index.

Цената на акциите на Tesla спадна с 26%, откакто предприемачът обяви, че има желание да придобие Twitter. Причина за това са притесненията на инвеститорите, че той ще трябва да продаде значителна част от книжата си в компанията, за да финансира сделката.

Наскоро Мъск продаде акции от Tesla на стойност 8,5 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още