Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Индия забрани износа на пшеница с незабавен ефект

Рекордната жега в страната удари добива на пшеница

2
 
1
 
5
khao до: georgi_shum
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
именно, логистиката е единствения приблем, който е решим!.. за това мрънкам, вкарва се излишна паника в стадото!
2
 
2
 
4
georgi_shum до: khao
преди 1 седмица
Знам, знам, Америка могат да гледат и повече, обаче там е бизнес - след 2014 та постоянно намаляват заетите площи, щото след 2014 та и сриват на рублата, изнася от там стана не изгоден за по бедни пазари, като Египет, Алжир и даже Турция и Русия и Украйна логично се намърдаха там. И понеже, за тая година сеитбата мина, въпроса е дали 18те мил тона дето изнася Украйна могат да се компенсират. Та според мен ще могат без проблем, с известни логистични трудности. Като само ние и Румъния, можем да покрием поне 20 % от това количество..Т..е ние можем да дадем поне 1.5 мил. т над средно 4те мил които изнасяме годишно, а румънците поне 2 горница.. Като отчетен факта, че Украйна все пак ще изнесе някакви количества, през пристанищата на Полша, Румъния и вероятно и Германия, наистина тая истерия с пшеницата, ми идва в малко повече.
2
 
2
 
3
khao до: georgi_shum
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
и не само.. за това написах зърно. по онова време работих в един от 4те най големи търговци в света (два от големите имат офис в София). и горе долу виждах какви количества имахме по складовете...много е, баце!!! иначе в северна америка гледат и жито, колкото две украйни!
3
 
1
 
2
georgi_shum до: khao
преди 1 седмица
Тръмп натискаше Китай за соята, не за пшеница :) Само отбелязвам.Иначе сериозен проблем с пшеницата едва ли ще има, освен може би логистични. Ние само завършваме миналата стопанска година с около 2 мил тона излишък, месец преди новата жътва. За сега, по всичко личи, че и тая година реколтата ще е супер, поне 6 мил.тона. Т е само ние до края на годината може да изнесем поне 5 мил. т, като пак останем с резерв за поне 2 г.. Т е само ние и Румъния можем да осигурим около 10 мил. т. или малко над половината от износа на Украйна.. Стига Киро Тъпото и Асен да спрат да се месят и да прецакват пазара с глупостите си..
1
 
5
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
това джурналята сте способни да направитв от мухата, слон.... само паникьосвате стадото! Тръмпича до преди 2-3 години натискаше китай да им купува зърното, щото имат в излишък... сега обаче иде глад, след 3 месеца война... а кво стана с чиповете? или и тоя проблем умре с ковида?