IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wix отчете по-голяма загуба от очакваното

Компанията за изграждане на уебсайтове очаква 10-13% растеж за 2022 г., ако макросредата не се влоши

12:27 | 16.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Компанията Wix.com, която помага на малки фирми да изграждат и управляват собствени уебсайтове, отчете по-голяма от очакваното тримесечна загуба. Въпреки това заяви, че компаниите показват стабилен растеж независимо от настоящата волатилност и несигурност, предава Ройтерс.

Израелската фирма обяви, че е загубила по 72 цента на акция, като се изключат еднократните елементи, в сравнение със загуба от 56 цента на акция година по-рано.

Приходите са се увеличили с 14 на сто до 342 млн. долара.

„Волатилността и несигурността продължават да са големи, а това създава пречки пред растежа на общите приходи“, коментира главният финансов директор Лиор Шемеш.

Wix, чиито акции понижиха стойността си с 55% от началото на 2022 г., прогнозира 10-13% растеж за 2022 г., стига макросредата да не се влоши допълнително.

Компанията иска да повиши маржа на печалбата си до 20% до 2025 г.

За второто тримесечие Wix очаква 342-346 млн. долара приходи, което представлява растеж с 8-10% на годишна база, но сумата е под прогнозата на анализаторите за 356 млн. долара.

Wix твърди, че прогнозата ѝ взема предвид негативното влияние на спирането на дейността в Русия и определи региони на Украйна, както и ефекта от чуждестранните валути. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още