Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Стратегическата грешка на Путин с войната срещу Украйна

Русия вероятно ще излезе от войната по-бедна, по-слаба и сериозно унизена, както обикновено става с агресорите

   1| 2| 3    
0
 
1
 
29
khao до: Императорът
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Ти никога не си говорил с цифри и факти, не ни разсмивай, паляяк! да вижда се, ти ти тоя ! :)
0
 
0
 
28
khao до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тоест след като стана комунист и ти изпита болка и загуби зрение... и други комунисти твърдят така! поне успя ли да хванеш очите, че щерката да ги пришие? ... ;)
2
 
1
 
27
Императорът до: Oбичам България
преди 1 месец
Аз говоря с цифри, факти и доводи, ти с безсъдържателни лични нападки. То се вижда кой от двама ни е т.ъп.
0
 
2
 
26
data до: corner
преди 1 месец
На никой, ама буквално на никой не му пука за Украйна освен разбирасе на самите украинци .
1
 
1
 
25
corner до: corner
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Самият факт , че се води на украинска територия , конфликтът е по- вреден за нея . Това не са джунгли , планини , или пущинаци - това е 40 милионна страна с инфраструктура , а Русия е като слон в стъкларски магазин .
0
 
1
 
24
corner до: data
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Конфликт на думи , а в действителност - бизнес и пари за крадене /въоръжаване/, не само на Украйна , основно на страните от ЕС , които били под заплаха . А какво ще стане , ако Русия обяви териториите за свои и всяко продължаване на военните действия класифицира като война ?
0
 
3
 
23
data до: corner
преди 1 месец
Самото допускане че конфликта е между Украйна и Русия прави останалите ти изводи погрешни. Украйна е средство , за всички :)
4
 
1
 
22
corner до: data
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Може да се разглежда и като успех . В случая , сходните загуби на оръжие и състав не са в полза на Украйна по две причини . Първо - Украйна губи и инфраструктура и БВП пропорционално на времето . Второ- когато се съизмерва с армия 5-10 пъти по- голяма от нейната , в момента в който половината вече я няма , съотношението става 10-20 по- различно . Трето - когато Украйна няма боеспособни ВКС и ВВС границите на придвижване на сухопътните сили не е от значение ,защото пораженията са зад фронотовата линия и загубите си вървят с времето . Четвърто - колкото и да се окопават - това не е партизанска война . Една от големите грешки на Украинската армия е да формира широк фронт . Там не важат предимствата на партизанската война . Пето - Русия гледа на голяма част от територията , като на нейна , което би било трудна задача за Украйна - колкото да нападне чужда страна , затова и аналогията с безуспешните мисии на САЩ е не много точна . Ако се вгледаме , може и да открием позитиви за руската страна .
0
 
5
 
21
data до: Mavi Goz
преди 1 месец
Аха , кат няма кво да кажеш е по добре да замълчиш от колкото да раждаш подобни бисери . Ясно е ,че си падаш по Путин но понякога грешките са просто грешка и ако търсиш и може би успяваш да намериш някакъв стратегически позитив от нападението над Украйна то и за непрогледналият е видима тактическата катастрофа който спретнаха руското разузнаване и армейско командване
1
 
1
 
20
Kiro_100 до: Mavi Goz
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Има една притча за бисерите ... И прасетата .... Аз гледам да се придържам към нея ... :)))