Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

0% ДДС за хляба, 25 ст. на литър отстъпка за бензин, дизел и метан и още...*

ДДС за парно и топла вода ще бъде 9% за срок от 1 година, ще бъде увеличен размерът на данъчното облекчение за деца от 4500 лв. на 6000 лв. годишно

   1| 2| 3    
7
 
2
 
29
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Браво! Похвала за правителството на Кирчо Харвардския възпитаник.Прагът за регистрация по ДДС трябваше много отдавна да бъде вдигнат двойно и тройно - още през 2015-та... Останалите мерки също са добри...
3
 
4
 
28
doba до: zelka007
преди 1 месец
Зелков, хабцолютно те подкрепям. Кирчо, Кокорчо, Христов, Слави и Корни забъркват МНОГО ГОЛЯМА КАША. НО - народът си ги избра, Радев си ги нареди.
2
 
6
 
27
georgi_shum до: Hahoto2
преди 1 месец
Ако беше работодател или ако имаше собствен бизнес палащаш данъци, щеше да схванеш, за какво говоря. Зелката ти го обясни перфектно. Имаш прекрасно работеща изградена ваучерна система. С която прекрасно можеш да подпомогнеш нуждаещите се - било то за хляб и хранителни стоки, било то за горива или ел. Енергия. И вместо да използват това, тия забъркват такава каша в данъчната система, че ум ще ни зайде!
1
 
6
 
26
zelka007 до: Hahoto2
преди 1 месец
Прав е georgi_shum. Ние сме бедна държава, за да правим социална политика през данъците. ДДС и без това е сложна материя, и го усложниха още, и с тези изключения пък съвсем. Значи при ножицата в доходите, може да се пуснат ваучери. Системата с ваучерите работи. Сега трябва да пипат данъчните закони. А това е абсолютно забранено според мен. Не може основните правилници и закони в икономиката да се променят през година. Абсурд е. Има фирми обработват ваучерите. Има супермаркети обработват ваучерите в оборота. Системата работи! На пенциите ще ги дадът с пенциите. На социално слабите ще ги дадът с помощите. Едно семейство купува 8-10 хляба на седмица, нека да са 15. Ако работи само мъжът, при заплата 700-800лв(приемаме минимумът) са 20-30лв разход, вероятно значим за една заплата - махаш 4-5лв за ДДС. Нищо особено не се променя. При средна заплата 1200-1500 пък хептем, еле при двама работещи. Затова ваучери за нуждаещи се е по-добрата мярка. И без да пипат данъчните закони. Счетоводителката ми каза, да не си си помислил да ползваш някаква мярка или намаление, ще си търсиш друг счетоводител! Диващината за да си изряден в такива държавни схеми е огромна. Единствено на Бащицата и особено на Томислав Дончев, им признавам дето раздадоха по време на локдауните помощите на всички КОРЕКТНИ И РАБОТЕЩИ фирми, по малко пара, които иначе биха били усвоени от близки дрогаре. Да леко усложнено беше, щото е по европейска програма, но това им правя евала. Другото са бутафории...
4
 
2
 
25
Hahoto2 до: georgi_shum
преди 1 месец
Ти като раздаваш ваучери и ще решиш проблема, по-добре от тия. Страшна логика!
0
 
6
 
24
georgi_shum до: zelka007
преди 1 месец
Почти всичките им мерки са или безсмислени и проинфлационни, или трудно и бавно осъществими.Това с 0% ДДС върху хляба е най тъпата и няма да доведе до поевтиняването му.Ако искаха да помогнат на най уязвимите и бедните, можеха да го направят чрез ваучери...
1
 
6
 
23
преди 1 месец
0% ДДС за хляба е предизборна мярка, безсмислена, няма никаква тежест никъде за нищо. Не решава ничии проблем - нито на правителството нито на гражданите, освен на любителите текезесари - започват да си хранят прасeто или десетината кокошки с хляб... :)))
7
 
0
 
22
преди 1 месец
Браво, адекватни мерки, на първо четене. Вместо да преразпределя бюджетни излишъци на Вако и Тако, като предишните, тук директно парите остават в хората.
4
 
1
 
21
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Мерки "ала ГЕРБ" - раздаване на пари на заем днес, които ще връщаме утре. Както е показала практиката от това не се забогатява.
3
 
6
 
20
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Добре е нещата да бъдат назовавани с истинските им имена. Това не са антиинфлационни мерки, а социални мерки, които по-скоро ще увеличат още повече инфлацията. Вярно е, че трябва да се помага на хората да не гладуват и да не стоят на студено, но трябва да се стопира инфлацията. Не съм работодател и може да прозвуча странно, но за мен толкова ниска безработица е пагубна за икономиката. Действа демотивиращо за много работници/служители, които без наличието на конкуренция се имат за незаменими и свалят много нивото. Трябват натиск в тази посока, но гледайте сега как търтеите от форума ще ми скочат. Онези, които си знаят ниския потенциал и се страхуват от конкуренцията на работното си място.