IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow започва сесията със спад от над 400 пункта*

Ако търговията се запази по този начин, това ще е първата негативна сесия за индекса от четири дни

17:57 | 18.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват борсовата сесия в сряда с понижения, след като още един водещ търговец на дребно предупреди за натиск от растящите цени, потвърждавайки страховете за инфлацията, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива над 450 пункта (1,4%), като е напът да запише първа сесия на спад от четири дни. Широкият измерител S&P 500 на свой ред се понижава с 1,6%, а технологичният Nasdaq Composite - с 1,7%.

Търговията е факт след разочароващи данни от веригата за търговия на дребно Target, чиито акции поевтиняват с над 25%. По-рано компанията съобщи, че печалбата за първото тримесечие е доста под прогнозите на анализаторите заради високите разходи за горива и възнаграждения. Тя също така отчита по-слаби от очакваното продажби на потребителски стоки като телевизори.

Отчетът на Target бе представен ден след като излезе и този на друга голяма верига – Walmart. Компанията също отчете по-малка от очакваното печалба заради високи разходи за горива и заплати. Акциите на компанията поевтиняват с над 4% в сряда, след като изтриха над 11% във вторник.

Лошото настроение обхвана сектора за търговия на дребно – книжата на Best Buy поевтиняват с 6,5%.

Тези на Lowe изтриват 2,1% от цената си, след като компанията също не можа да отговори на очакванията за представянето през първото тримесечие.  

По-осезаемо понижение има при акциите на Macy’s, които изтриват 8,1% от цената си.

Обръщането на тенденцията в търговията е факт, след като в предходните сесии пазарът бе обхванат от по-добро настроение. Във вторник Dow напредна с над 430 пункта, а S&P 500 и Nasdaq Composite със съответно 2% и 3%.

Dow е на червено за седма поредна седмица, но търговията на акциите се стабилизира до известна степен през последните три сесии. Миналата седмица S&P 500 достигна почти мечия пазар, но успя да се възстанови. За цялата година широкият измерител е надолу с 15%, а при Nasdaq Composite понижението е от 24%.

На облигационните пазари доходността по американските държавни ценни книжа намалява. Тази върху 10-годишните и 30-годишните облигации достига съответно 2,957% и 3,145%.

Доларовият индекс на свой ред расте с 0,2% до 103,56 пункта.

Петролните цени в сряда отново се повишават, но по-умерено. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,1% до 112,02 долара за барел, а тези върху американския лек суров петрол с 0,2% до 112,63 долара за барел.

Златото обаче поевтинява с 0,5% до 1810 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още