IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира новият прием по дигитален маркетинг на SoftUni Digital

Програмата на SoftUni Digital ще те въведе плавно в сферата на дигиталния маркетинг с безплатен курс

09:25 | 19.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Софтуни</em></p>

Илюстрация: Софтуни

Дигиталният маркетинг трансформира и непрекъснато подобрява начина, по който бизнеса комуникира с потребителите. Сега и ти можеш да станеш част от тези динамични и перспективни процеси, чрез цялостната програма по дигитален маркетинг на SoftUni Digital.

Живеем във все по-дигитализиран свят, а последните две години доказаха, че дигиталният маркетинг е разковничето към успеха на всеки бизнес в настоящите условия. Той е двигателят, който превръща плановете в резултати и е в основата на скоростната дигитализация. Разходите за дигитална реклама непрекъснато се увеличават в глобален мащаб, защото ползите от нея са неоспорими и измерими. Приходите дори от по-абстрактни категории като маркетинг на съдържанието (content marketing) се увеличават главоломно, като прогнозите сочат, че ще нараснат почти двойно за периода 2022-2026 година (от малко над $76 млрд. до над $137 млрд. по данни на Statista).

Програмата на SoftUni Digital ще те въведе плавно в сферата на дигиталния маркетинг с безплатен курс, който ще ти помогне да разбереш дали това е твоето поприще и ще ти отвори вратата към специализацията и професионалната реализация в сектора. От първите стъпки до придобиването на експертни умения, необходими за реалната работна среда, ще бъдеш под менторството на звезден екип от маркетолози и дигитални експерти, предприемачи и бизнес лидери, които ще ти споделят не само знанията си, но и практическият си опит и know-how, разкривайки ти тайните на дигиталния маркетинг.

Ето какво трябва да знаеш за SoftUni Digital и програмата:

SoftUni Digital изгражда практически умения

SoftUni Digital е инициатива на SoftUni, изцяло фокусирана върху областта на маркетинга и създател на първата в България цялостна програма по дигитален маркетинг. Акцент на програмата е придобиването на качествени, ориентирани към практиката знания и умения. Курсовете се актуализират при всяка инстанция, с оглед динамиките на пазара, промените и новите тенденции в сферата и актуалните нужди на работодателите.

Обучението разчита на изпитана в годините методология – учене чрез правене. По този начин курсистите придобиват реален, практически опит по действителни проблеми и казуси от областта на маркетинга. Теоретичните знания прилагат на практика по време на упражнения, работилници, в изготвянето на стратегии и разработването на проекти. Програмите се разработват в тясно сътрудничество с лекторите-практици, водещи експерти от индустрията, лидери в областта на дигиталния маркетинг и доказали се успешни предприемачи.

Доказали се лектори практици

Основното предимството на програмата по дигитален маркетинг в SoftUni Digital са опитните, талантливи лектори-практици, които преподават на курсистите. Те с готовност повдигат завесата и споделят информация „от кухнята“ за света и практиките на дигиталния маркетинг. Ще бъдат твои ментори от първия ден, ще те мотивират и насърчават да работиш целеустремено, но освен това ще ти предадат добри практики, фундаментални знания, техники и дори инструменти, които да използваш в собствената си дейност по най-добрия и ефективен начин. В екипа те очакват:

·       Геннадий Воробьов – съосновател и CEO на Netpeak Bulgaria;

·       Жюстин Томс – пионер в дигиталния маркетинг в България, създател на агенция ABC Design & Communication;

·       Велизар Величков – основател на 1forFit;

·       Денислав Георгиев – CEO на 1forFit;

·       Петър Хаджиколев – SMM специалист в 1forFi;

·       Богдан Богомилов – експерт по дигитален маркетинг, работил с бюджети от над 10 млн. лв.;

·       Симона Попова – съосновател на агенция Startup Masters;

·       Александър Иванов – CEO на дигитална агенция CreateX;

·       Етиен Янев – Digital Marketing Lead в Atos.

Обученията те срещат с едни от най-разпознаваемите експерти в областта на дигиталния маркетинг в България, които ще ти предадат ценен опит и практически похвати, част от арсенала на успешния маркетолог.

Етапи на обучителната пътека в SoftUni Digital

Цялостната програма по дигитален маркетинг има три основни етапа, фокусирани върху плавното въведение, придобиването на основни умения и компетенции в различни сфери на маркетинга и придобиването на професионална специализация в края на програмата:

1. Marketing Basics

Напълно безплатно въведение в света на дигиталния маркетинг. В курса ще се запознаеш с водещите предимства и възможностите, които предлага сферата, ключови концепции и подходи, и ще се сдобиеш с основополагащи знания и умения в областта. Успешното полагане на изпит в края на въвеждащото обучение ти отваря вратата и към следващия етап от програмата, а именно – Marketing Fundamentals

2. Marketing Fundamentals

Вторият етап обхваща модула Marketing Fundamentals. Той се състои от 6 интензивни курса, фокусирани върху водещите направления в дигиталния маркетинг – Content Marketing, Facebook Marketing, Google Analytics, Google Ads, Email Marketing и SEO. От една страна ще се сдобиеш с мултидисциплинарни умения и познания, а от друга – ще разбереш в коя посока да продължиш след модул Marketing Fundamentals и в коя област на дигиталния маркетинг да се специализираш. Този избор правиш през третия етап от програмата, а именно Professional Modules.

3. Professional Modules

Професионалните модули ти дават възможността да избереш своята тясна, експертна специализация и да придобиеш професия в някое от най-търсените направления в дигиталния маркетинг. Можеш да избираш между три професионални направления – Social Media Marketing Expert (с фокус върху рекламата и управлението на социални мрежи и създаването на ефективно съдържание); Performance Marketing Expert (с фокус върху платената реклама, оптимизирането на продажби и резултати и ефективността на маркетинговите дейности); SEO & SEM Expert (с фокус върху маркетинга и рекламата в търсачки и оптимизацията на сайтове за по-добро представяне в резултатите).

По време на професионалния модул се придобиват експертни знания и умения, които спомагат за успешната реализация на курсистите, благодарение на внимателно подбраните и разработени курсове за напреднали.

Защо да се дипломираш със SoftUni Digital?

В края на обучението си, след успешно завършване на професионалното направление, което си избрал, и при събран необходим брой кредити, ще получиш официална диплома за професия от SoftUni. След всеки успешно завършен курс получаваш и държавно признато „Удостоверение за професионално обучение“, което може да ти служи и на територията на Европейския Съюз. Наред с това, вече ще си част от непрекъснато растящата общност от професионалисти и експерти, завършили програмата, ще можеш да обменяш идеи и опит с твои колеги и съмишленици, и ще имаш неограничен достъп до всички ресурси, които могат да подпомогнат развитието ти.

Затова не се колебай, кандидатствай още сега в първата и най-изчерпателна програма по дигитален маркетинг в България. SoftUni Digital те очаква!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още