IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter: Сделката с Мъск е в ход, няма прекъсване

„Няма такова нещо“ като поставянето на покупката „на пауза“, е казала Виджая Гаде, главният адвокат на платформата

22:07 | 19.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Сделката за покупката на Twitter Inc. за 44 млрд. долара от милиардера Илон Мъск напредва по план и условията по нея няма да бъдат предоговаряни. Това са заявили мениджъри на компанията пред служители, предава Bloomberg.

Виджая Гаде, главният адвокат на платформата, също така е заявил пред служители, че „няма такова нещо“ като поставянето на покупката „на пауза“, съобщават запознати, присъствали на срещата. Гаде е отхвърлила твърденията от страна на Мъск през последната седмица, че сделката се поставя „на трупчета“, докато не бъде получена по-подробна информация за броя на регистрираните ботове и спам профилите в платформата.

Акциите на Twitter поскъпват с 3,4% минути преди 22 ч. българско време, след като бе съобщена новината. По-рано по време на сесията те се търгуваха с понижение от до 1,7%.

Други водещи мениджъри на Twitter, сред които и главният изпълнителен директор Параг Агравал и финансовия директор Нед Сигъл, също са направили обръщение към служителите си, посочват запознати. Целта на изказванията в рамките на видеоразговор е била да се обсъди сделката и да се представят повече детайли за хода ѝ.

Ръководството е обсъдило редица въпроси за трансакцията, включително дали Twitter ще се опита законово да принуди Мъск да купи компанията на базата на постигнатото вече споразумение. Гаде е уверила служителите, че Мъск трябва „да направи всичко, което може“, за да гарантира, че финансите му са в ред и е възможно Twitter да се опита да „наложи“ условията на сделката, „ако изобщо се наложи да правим това в съда“. Тя също така допълни, че достигането да такава стъпка ще е малко вероятно.

По-рано тази седмица Мъск намекна, че има интерес към предоговаряне на сделката. В момента акциите на компанията се търгуват за около 38 долара, много под предложената от него цена от 54,20 долара за акция.

Срещата от четвъртък, обхващаща цялата компания, е поредната, която цели да помогне на служителите да разберат по-добре процеса по продажбата. Сигъл е коментирал, че ръководството на компанията остава ангажирано с Мъск и неговия екип, като се работи с тях „регулярно“, за да се подготви за евентуалното поемане на управлението от страна на Мъск.

Twitter се намира в несигурно положение, откакто бордът на компанията прие офертата на Мъск в края на април. Оттогава обаче милиардерът продължава да критикува компанията и политиките ѝ, като наскоро заяви, че тя лъже за броя дневни потребители, категоризирани като спам. Той заяви, че сделката се замразява, докато не получи повече информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още