Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Централна и Източна Европа

Доживотен затвор за руски войник в първи процес за военни престъпления в Украйна

21-годишният Вадим Шишимарин се призна за виновен за убийството на 62-годишен невъоръжен цивилен в украинско село

   1| 2    
0
 
0
 
18
Shadow1 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Аз съм сигурен, че си нарушавал закона, дори ще стигна по-далеч и ще кажа, че не вярвам да има един 16+ годишен човек в държавата който да не нарушава закона съзнателно, защо това е така е друга дълбока тема. Малцина никога не ги хващат, я защото са по-разумни от другите, я защото са късметлии но това не променя факта, че всички сме различен нюанс на сивото. А сега да се върна на основната тема - казваш че с признаване може да получиш по-голяма благосклонност понеже е достойна постъпка. За достойната - достойна е, но на практика само това им е хубавото понеже стигнеш ли до разпити и дела вече си влязъл в коловоза на свръх регламентираната съдебна система, в която няма много място за симпатии, още повече, че и хората с които ще се срещаш там са хладнокръвни и двулични, затова освен ако не си сигурен по някаква причина, че признаването води до по-доброто не съветвам да се рискува с него.
0
 
0
 
17
khao до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
аха, ти мина от часното към общото,с което още повече разводни темата... и може би си мислиш че аз съм някакъв идеалист, никога не съм преписвал като ученик, минавал на червено и тнт, и че никога не са ме хващали и за това говоря така... морално! Правил съм ги, хваща ли са ме.. признавал съм и като видят че се държа мъжки, а не шикалкавя... наказанието е било по ниско! ... а конкретно за тоя, в моманта в който са го хванали.. и очевидно имат доказателства (не съм следил процеса изкъсо), дали ще си признае или не е все тая! Тази присъда не му мърдаше... но с признанието може на по късен етап да го помилват или разменят по лесно!
0
 
0
 
16
Shadow1 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Но то винаги нещата зависят от нещо в правото. Лошо постъпваш значи... написах най-ценния съвет който сигурно ще прочетеш тази година в този сайт но пак не е достатъчно, било общи приказки, прочел съм го някъде... Държиш се все едно живееш на Марс и теб нищо не те късае, но това е лъжа, на всеки може да се случи да е подсъдим, да най-вероятно няма да е за убийство но за данъчна измама, ПТП, спор с работодател... дори и да си късметлия и лично ти да минеш между капките то някой твой близък може да не е. И какво ще му препоръчаш, да си признае и да каже на НАП че ги е измамил защото и те са измамници и няма да им дава нищо ли? За да водим ползотворен дебат трябва да спреш с този двоен стандарт и да вземаш предвид действителността, иначе ставай политик.
0
 
0
 
15
khao до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
малкия орррк, също така е имал избора да не ходи на война... да не забравяме и тоя факт! и ти давам пример, утре ако решим че трябва да браним честа на гоце делчев от макетата и ги нападнем... мен не ме брой, няма да се увреждам заради болните амбиции на някой ***!
0
 
0
 
14
khao до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ето нека ясно се види кой размива темата... сега зависило от нещо си, времеви диапазон, бля-бляьчерно/бяло/сиво! Но в първия коментар изказа ти беше доста категоричен, все едно споделяш научен закон който лежи на сериозен анализ, а то било прочетена някъде си опорчица! ... и изведнъж си призна че реално щом са го хваниали е все тая дали ще си признае или не! ...и дойде на моето!Та извода и поуката от цялата ситуация Е (че ми писна от празнодумие с теб) че лудите диктаторските амбиции, винаги се плащат със страдание от обикновените хора! ... така е в тази война, така е било и в последните 100 войни в Европа и по света! и тоя извод/поука ако не си успял да си го извадиш в основното когато си учил история, значи по добре не лей мозък, ами залягай на учебниците! ... твоето са чиста проба общи приказки... за седянаката на по бира пред блока! ако не си бил признал, щяла да остане отворена врата... моля ти се, бъди сериозен! Но не се притеснявай за малкия орррк, той ще бъде разменен по някое време и руснаците ще го освободят!
0
 
0
 
13
Shadow1 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Добре отговарям ти на твоя въпрос как е можело да му се размине. Отговора зависи от времевия период, преди да застреля човека е можел да не го застреля за да му се размине, след като го е застрелял е можел да избяга за да му се размине, но след като са го хванали и е бил в съда тогава не виждам начин да му се размине но както винаги избора за него тук не е бяло и черно, а сиво и черно. Когато си признаеш, всичко приключва, няма съмнения, няма за какво да се хванеш получаваш си максимума. Когато не си признаеш, винаги оставяш една врата отворена може днес да не можеш да я ползваш и пак да получиш същия максимум но в бъдеще можеш и да можеш когато се промени ситуацията, днес всички са силно пристрастни.
0
 
0
 
12
Shadow1 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Но така като прескачаме отворени въпроси се размива дискусията и става безцелен спор който не води до нищо, всеки си остава прав за себе си и само времето е загубено, не си ли участвал вече в достатъчно такива?
0
 
0
 
11
khao до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
това беше единственото нещо което засегнах от началото... но все пак да почнем още по в началото... обясни ми как ТИ си извади тая поука (че не трябвало да си признава).. и какво трябваше да направи това типче зада му се размине ??? ... интересно ми е?
0
 
0
 
10
Shadow1 до: khao
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няколко неща засегна в този коментар и вместо да пиша дълъг роман с отговор на всички ще пробвам да ги разделим едно по едно в комемтар докато ги изчистим. Първо да започнем с новата поука която не си ми казал да извадя. Това мое изречение беше в отговор на това твое " я пробвай пак да извадиш поука, втория път може да се получи!". Обясни с повече думи какво си искал да кажеш понеже според мен тези думи ясно значат че искаш нещо различно от предходното което се явява ново за автора му.
0
 
0
 
9
khao до: Shadow1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
да, да ... знам кво си написал на профила ти... не е нужно да го рекламираш всеки път и не те прави някакъв велик мислител! Защото до сега рядко го защитаваш. Най малкото моите два реда не си ги разбрал... къде написах да си вадиш нова поука? ... поуката от горното действие е извадена преди стотици години! ... ама ае, ще те оставая да се помъчиш и няма да ти я казвам. Я първо ти се аргументирай, как щеше да му се размине ако не си беше признал... и после започвам аз!