IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TotalEnergies разширява присъствието си в зеления сектор на САЩ

Компанията планира да управлява 100 гигавата зелени мощности до 2030 г.

13:02 | 25.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Френският гигант TotalEnergies съобщи, че купува 50% от капитала на петата по големина компания, която се занимава с възобновяема енергия в САЩ - Clearway Energy Group. Това е най-мащабната покупка на компанията в САЩ, става ясно от прессъобщение, публикувано на сайта на Total.

Като част от сделката, компанията майка - Global Infrastructure Partners, ще получи от френската компания 1,6 млрд. долара, както и акции в SunPower Corporation, която е под контрола на Total и е водеща по отношение на соларните решения за жилищни сгради в САЩ.

С покупката в компанията виждат възможността да ускорят своите зелени планове. Преди време френският енергиен гигант съобщи, че планира да управлява 100 гигавата зелени мощности до 2030 година, фокусирайки се върху соларни и вятърни паркове, както и в съоръжения за съхранение на енергия по целия свят.

С последната сделка за покупката на Clearway Energy Group зелените активи на Total само в САЩ вече са 25 гигавата.

Американската Clearway Energy Group има изградени 7,7 гигавата соларни и вятърни мощности, както и мрежа от 25 гигавата съоръжения за съхранение на енергия, от които 15 гигавата са в напреднала фаза на изграждане, посочват още от Total.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още