Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Панета от ЕЦБ: Нормализирането на паричната политика не означава неутрална лихва

Нормализирането е процес на постепенно намаляване на паричните стимули, смята един от членовете на банката

0
 
6
 
5
viva до: das
преди 1 месец
Няма профилна снимка
С печатане на пари и раздаване на калпак, как се расте? Пари се раздават като импулс, колкото да се завърти колелото. Няма как да поддържаш един непрестанен растеж на базата на непрестанно печатане на пари без покритие. Подобен разстеж ще води до все по-висок дълг и ще изисква все по-отрицателни лихви, за да могат да бъдат обслужвани. В един момент всичко излиза извън контрол и се стига до ситуацията в Зимбабве, Венецуела и т.н. Положението е доста озъдачаващо!
5
 
3
 
4
das до: viva
преди 1 месец
Никаква ирония няма в коментара ми. ЕЦБ и ЕНП са за разхлабена парична политика, с която да растем. Това че ФЕД реши да спира с облегчениятаи да вдига лихвата съвсем не означава, че и ние трябва да го равим. Отделно, всички се радваме на европрограмите, ако спрат облегченията с какво ще се финансираме?
0
 
9
 
3
viva до: das
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Интересно ми е, коментарът ти ирония ли е или сериозно го пишеш това? На мен ми звучи като ирония, но знае ли човек, дали някой не е с всички си.
1
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Кой каза , че нормализиране ще е достатъчно ? Редно е след неприлично ниски лихви 10 години , сега 10 г . да са неприлично високи . Ако не се следва пътя на равновесието , всичко отива на никъде .
4
 
4
 
1
das
преди 1 месец
Нека да не се бърза, има време. Вече 8г. лихвите са отрицателни, може още толкова време да останат такива. Инфлацията верно е малко по-висока от заветните целеви 2% сметнати по незнаен начин, но това е преходно, да не се радваме толкова на постижението с инфлацията. Лека и полека, има време, ние не бързаме за никъде. работата не е заек да избяга, а тя инфлацията сама ще се оправи.