IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В София ще бъде открит Център за киберсигурност

Центърът ще осблужва основно Европа и ще дава връзка на бизнеса със специалисти в сфеарата на инфраструктурата и на сигурността, посочват от SoftwareONE

22:57 | 25.05.22 г. 1
В София ще бъде открит Център за киберсигурност

SoftwareONE работи по откриването на Център за доставка на облачни услуги и киберсигурност, обслужващ цяла Европа, който ще бъде разположен в София. Това обявиха Райнхард Валдингер, регионален президент за Европа, Среден Изток и Африка в SoftwareONE, и Бернд Шлотер, член на Управителния съвет на компанията в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

С развитието на тази част от бизнеса си фирмата очаква да увеличи значително броя на служителите си в България.

"Центърът ще обслужва основно Европа. Тук ще има специалисти по инфраструктура, разработчици и специалисти в сферата на сигурността. Те ще подпомагат служителите, които говорят с клиенти в околните страни и ще предоставят истинска техническа експертиза. Те ще обслужват клиенти за Microsoft Azure и АWS (Amazon Web Services)", обясни Валдингер. 

Бизнесът с услуги на SoftwareONE e нараснал с 40% на годишна база през първото тримесечие на 2022 г., споделиха събеседниците. "Очакваме най-малко да удвоим наетите си таланти през следващите 18 месеца", допълниха те.

Фирмата има 120 служители в България, а в целия регион общо 700 - служители. Талантите, особено в България и Румъния, са особено достъпни и това е една от причините те да са толкова привлекателни, подчертаха гостите.

Вижте целия коментар във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости в предаването вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 1 година
'Талантите, особено в България и Румъния, са особено достъпни и това е една от причините те да са толкова привлекателни, подчертаха гостите' - УНИКАЛНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още