IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lucid е поредният концерн със сервизна акция от последните дни

Компанията ще провери 1100 електромобили Air заради недобре поставени кабели към екрана на основния дисплей

13:15 | 26.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският стартъп за електрически коли Lucid Motors започва сервизна акция, засягаща 1100 превозни средства Air, произведени през 2022 г., поради съмнения за недобра връзка при кабелите, влизащи в дисплея на таблото, съобщава Ройтерс.

Според Lucid няма налична информация за инциденти, свързани с подобна неизправност. 

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ заяви, че деактивиран екран в автомобилите Air няма да показва жизненоважна информация, като скоростомер, индикатори за избор на предавка и предупредителни светлини, свързани с работата на превозното средство.

Дилърите ще проверят и обезопасят кабелите, които не са били добре закачени към екрана на дисплея.

Базираният в Калифорния автомобилен производител ще информира всички засегнати от проверката собственици на автомобили.

Lucid е поредната автомобилна компания, която се сблъсква със сервизна акция през последните дни. В сряда (25 май) южнокорейската Hyundai Motor Co. започна преглед на 281 хил. превозни средства в Северна Америка заради риск от неизправност при обтегачите на коланите. Преди това Ford стартира сервизна акция, след като получи информация за 16 случая на възпламеняване на двигателния отсек в превозните средства.

Докато Lucid трябва да се справя с подобни проблеми, концернът се опитва да пробие в Германия, най-големият автомобилен пазар в Европа. Където ще се бори за пазарен дял с традиционни автопроизводители като Audi, Mercedes и BMW.

Германия е първият пазар в Европа, към който Lucid се насочва. Експанзията на концерна ще продължи в страни като Франция, Италия, Швейцария и Норвегия. Планирана е и версия с десен волан за Великобритания.

В САЩ Air струва 77 400-169 000 долара в зависимост от версията. Цената на EQS на Mercedes варира от 98 хил. до 153 хил. евро. За момента не са известни цените на Air за Германия. Ясно е обаче, че в зависимост от модела ще се изисква депозит до 900 евро за резервация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още