IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорът Скот Майнърд очаква биткойнът да стигне 8 хил. долара

„Имаме 19 хил. дигитални валути… повечето от тях са боклук“, смята главният инвестиционен директор на Guggenheim Partners

14:22 | 26.05.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Скот Манърд. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Скот Манърд. Снимка: Bloomberg LP

Главният инвестиционен директор на Guggenheim Partners Скот Майнърд очаква биткойнът да поевтинее до 8 хил. долара и смята, че криптовалутният пазар се е превърнал в „група яху“ (по героите на Джонатан Суифт от „Пътешествията на Гъливер“; примитивни хора – бел. ред.).

„Биткойнът и всяка друга криптовалута към този момент не са се установили реално като надеждна институционална инвестиция“, заяви той в рамките на Световния икономически форум в Давос пред Bloomberg. „Всичко е предполагаемо“, допълни той.

Майнърд допълни, че неговата фирма е купила биткойни на цена от 20 хил. долара и ги е продала на цена от 40 хил. долара. В момента Guggenheim не разполага с биткойни. Ако фирмата трябва да заеме позиция, то тя ще е къса спрямо токена, допълни той.

„Никой не е пробил парадигмата на криптовалутите“, каза още Майнърд. „Имаме 19 хил. дигитални валути… повечето от тях са боклук“, допълни той.

Коментарите му са значителна промяна спрямо предишните му прогнози, че биткойнът ще стигне цена от 400 хил. долара заради недостиг на предлагането и „печатането на пари“ от Федералния резерв. Криптовалутата поевтиня от над 65 хил. долара през ноември до около 30 хил. от началото на годината. Минути преди 14 ч. в четвъртък монетата се разменя при цена от 29 135 долара, което е спад от 1,7% за последните 24 часа, показват данни на CoinDesk.

Майнард коментира и политиката на Фед. Според него централната банка ще продължи затягането освен ако няма голям спад на фондовия пазар. „Освен при внезапен срив на цените на ценните книжа не смятам, че Федералният резерв ще реагира“, каза той.

„Ако Фед „мигне“ заради финансова паника, за което смятам, че има голяма вероятност към втората половина на годината, то тогава смятам, че доларът ще се окаже под натиск“, допълни инвеститорът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
cherney
преди 1 година
Повечето CEO на глобални компании, коментиращи биткойн, услужливо пропускат да уведомят публиката, че понижението на крипто капитализацията не е някакъв прецедент, който се случва само на този пазар. Както следва: в пика на биткойн през ноември Amazon се търгуваше на цена от 3700 долара за акция, а днес е 2185, Tesla достигна цена от 1220 долара, а днес е 657 долара, Facebook през септември достигна 378 долара, а днес се котира на 185. Google достигна цена от 3000 долара през ноември, а днес е на равнище от 2136. И така нататък. Криптото се възприема от инвеститорите по същия начин, както и технологичните компании, респективно графиките на BTC и Nasdaq са почти идентични. Просто в момента е мечи пазар, който вероятно ще продължи дълго, а това е време за покупки, а не за продажби
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
nikiangel
преди 1 година
Е нали "to the moon", макар че с moon (luna) видяхме какво се случи, единия ден 100$, на следващия 0.001$. Та вярно пяророци ще излязат тези дето го казаха..."to the moon" :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още