Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

ЕС трябва да запази хладнокръвие - Русия скоро няма да има къде да складира газа

"Газпром" може да бъде принуден да затваря кладенци, които трудно ще върне в експлоатация отново заради старото оборудване, смята Сорос

   1| 2    
2
 
8
 
11
Dr. Vatnikov до: Императорът
преди 1 месец
Фантазии били, а, само дето официално го обявиха opките - матурите отиват в август, щот хартия НЯМА. Иначе си измисляй оправдания, забавно е как се гърчиш като червей срещу фактите.
6
 
5
 
10
Императорът до: Dr. Vatnikov
преди 1 месец
Това на 90% са си твои фантазии. Единственият проблем в производството са били избелващите препарати, които се произвеждат и в самата Русия, но просто голямата част са били насочвани за износ. Сега ще отиват за нуждите на руските производители. Проблемът е чисто логистически иначе Русия има капацитетът да опакова целият свят с хартия... и въобще като цяло, тя е сериозен износител на някои видове хартия, а други частично внася.
8
 
6
 
9
преди 1 месец
Газохранилищата в ЕС се пълнят, защото потреблението намаля и защото Газпром си спазва договорите. Изpoдът сорос, доказан враг на бялата раса, почна и от газови пазари да разбира. Руският газ може да бъде заменен само частично за сметка на много по-висока цена. За втечнен газ трябва много по-сериозна инфраструктура. Като цяло на газовия пазар има дефицит, а LNG е по-мобилен и ЕС ще трябва да се конкурира с азиатците, а те винаги плащат здраво. В резултат Газпром ще продава по-малко, но за повече пари и все тая. ЕС трябвало да покаже хладнокръвие... кръвта му съвсем ще се охлади, като остане на студено. Нз колко "хиляди кладенци" ще бъдат затворени, ама 23 от доитият газ се реализира на вътрешния пазар. А миналата година Газпром си изпълняваше договорите, както прави това и сега за всички, които си плащат. Зелков, от ЕС ходиха да се молят на Катар, ама се върнаха с празни ръце - катарците казаха, че няма как да доставят по-големи количества преди 25-а, а и тогава са готови само при дългосрочни договори и доста по-висока цена. Израелските залежи не са толкова значими и Израел си ги пази за себе си. Русия ако запечата "хиляди кладенци", толкова по-добре за нея, защото газовите находища имат едно лошо качество - изчерпват се. След 10 години да не се окаже, че и САЩ ще трябва да се молят за газ на Русия?
8
 
4
 
8
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Те руснаците колкото им трябва ще си потребяват за тях. другите ще запечатат. Ако на европейците им притрябва газ и се стигне до разпечатване то руснаците може и да разпечатат, но може и да не разпечатат и разбира се ако европеиците си платят. Не са длъжни да се занимават с несигурни клиенти....
4
 
8
 
7
преди 1 месец
Ауу, май положението и тук става като ситуацията с матурите в пPocия - отложени с месеци, щот няма хартия... пхахахахааа! Смехдержава!
0
 
8
 
6
earth1225 до: earth1225
преди 1 месец
Няма профилна снимка
А отделно много от добивните площадки са в далееечния север.
1
 
8
 
5
earth1225 до: Борката
преди 1 месец
Няма профилна снимка
То веднъж изкопан газа, трябва да се складира. Като няма къде спира копаенето. Като спре, след това доста трудно се възстановява.За нефта важи с двойно сила.
3
 
6
 
4
zelka007 до: Борката
преди 1 месец
Гaлoш, продължаваш да четеш само заглавията... :)))... Един като не помпа и продава, друг го прави вместо него... Па нека си му седи в земята. Дюшиш им дойде на катарци, нигерийци и израелци...
5
 
8
 
3
преди 1 месец
Той газа си е складиран в недрата на земята. Не бяга. Като мозъка на фитки и мисирки :)
5
 
7
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
И какво ще спечели ЕС от "хладнокръвието" си? По-високи цени!