IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелският сектор в Париж се насочва към силно възстановяване след пандемията

Приходите от налична стая във френската столица са достигнали 50% от нивата през 2019 г. спрямо около 20% в Амстердам и 30% в Брюксел

12:17 | 10.06.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Nigel Dickenson/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nigel Dickenson/Bloomberg

Според новия доклад „Пулсът на пазара“ на глобалната хотелска консултантска компания HVS силната подкрепа от френското правителство в комбинация с продължаващата привлекателност на Париж в цял свят се довели до динамично възстановяване на туристическия сектор в града след пандемията, който гарантира запазването на водещата му роля като една от най-желаните дестинации за инвеститорите в хотели, пише онлайн изданието World Property Journal.

В сравнение с други пазари градът отчита силен ръст на търсенето от юни 2021 г., подкрепено от добре балансирания микс от потребители, който привлича, разнообразните източници на търсене и широката сезонност на туристическия му пазар.

Възстановяване, стимулирано първоначално от местни и европейски клиенти, пътуващи с развлекателна цел, е подкрепено допълнително от бавното, но продължаващо връщане на мащабни събития, които се очаква да доведат до възстановяването на международния туризъм до нивата преди пандемията.

„Париж остава една от най-популярните дестинации в Европа както за туристи, така и за инвеститори. Пандемията доказа устойчивостта на пазара без значителни потиснати продажби, ако въобще се е стигало до такива. Отчетеното представяне през второто полугодие на 2021 г. показва, че хотелският пазар може да се възстанови дори по-рано от очакваното“, коментира един от авторите на доклада Матилд Де Бона, анализатор в HVS London.

Париж преживя значителен спад на представянето на хотелите му в началото на пандемията от COVID, въпреки че в по-малка степен от други европейски столици. Възстановяването от второто полугодие на 2021 г. показва устойчивостта на пазара, като миналата година приходите от налична стая (RevPAR) са достигнали около 50% от нивата през 2019 г. спрямо около 20% в Амстердам и 30% в Брюксел.

Скромните хотели в строеж наред с разумно съществуващо предлагане означават, че градът може да се възползва от допълнителното търсене от събития като Световната купа по ръгби през 2023 г. и Олимпийските игри през 2024 г., като в същото време ограничи корекциите след Олимпийските игри, отчетени в други дестинации с голяма хотелска индустрия преди значими събития.

„Перспективите пред хотелския сектор в Париж са много силни. Градът остава сред основните дестинации за инвестиции в хотели в Европа, а цените достигат рекордни нива, въпреки че представянето е повлияно от редица предизвикателни събития от 2015-2016 г. насам като терористични атаки, движението на жълтите жилетки, горещата вълна от юни 2019 г. и транспортни стачки“, коментира авторът на доклада Софи Пере, старши директор на HVS London.

„Основната несигурност е свързана с възможността на индустрията да поеме натиска върху разходите в резултат на пандемията, последвалите преговори за заплатите и войната в Украйна“, допълва тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
SSS55
преди 1 година
Париж е друга бира в туризма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още