IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергийният министър подава оставка в понеделник

Още един от министрите на ИТН в кабинета се оттегля от поста си

19:50 | 11.06.22 г. 4
<p>
	<em>Снимка: </em> БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Министърът на енергетиката Александър Николов ще подаде оставката си в понеделник. Това потвърди пресслужбата на воденото от него министерство в събота.

"С оглед появилите се публикации относно причините за този акт, уточняваме, че всички медийни интерпретции, включващи енергийна политика, особено такава в сферата на търговия, транзит и доставки на природен газ, са чиста проба спекулации. Оставката на министър Николов е политическо решение", обясняват от енергийното министерство.

От там уточняват, че Николов не е упълномощавал нито един от заместниците си да тълкува по свое усмотрение отношенията ни с „Газпром“.

От енергийното министерство пишат още, че „Булгаргаз“ е в активен, съществуващ договор с „Газпромекспорт“. "Същият е в едностранно неизпълнение, докато българската страна спазва всички търговски, правни и регулационни изисквания", посочват още в прессъобщението си от ресорното министерство.

"Няма решение на партия ИТН в обратна посока и действията и усилията са били изцяло в синхрон с политиката на правителството. Цялостната политика на партия ИТН в енергийната сфера е с цел запазване на обществен интерес, ясна стратегическа евроатлантическа посока и минимизиране в максимален мащаб рисковете и негативните ефекти по време на тежък геополитически конфликт", допълват от сегашното ведомство на Николов.

Investor.bg напомня, че в петък двама от общо четирима министри на ИТН вече депозираха оставките си - това бяха спортният министър Радостин Василев и регионалният Гроздан Караджов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Сашко Кеша - досвидания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 3
Борката
преди 1 година
Грешка, за ролинг стоунс беше, не за рокендрола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
Борката
преди 1 година
Топаха си топката с Кирчо и Асенчо. *** в МС. ***, наркотици и рокендрол. А, нямало рокеднрол! То рокендрол, ако има какво да се замислиш значи същото, но хората го мислят за мятане на крачоли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Чудесно е, че ще опразни мястото за някой, който поне нещо ще направи!И дано се ОТЧЕТЕ! Защото не разбрах какво постигна за половин година! Май нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още