IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Има такъв народ“: Подложени сме на натиск от мутри

„Цялата завера“ покрай Радостин Василев всъщност е покрай идея, свързана само и единствено с пари, подкупи и обещания за постове, каза Станислав Балабанов

19:50 | 13.06.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Подложени сме на изключителен натиск от мутри – това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов по време на извънредна пресконференция, визирайки спортния министър и отцепник от политическата група Радостин Василев.

По думите му изказването от по-рано през деня на отцепилите се депутати от ИТН са „един куп лъжи“, а самите те – предатели.

По време на пресконференцията Тошко Йорданов пусна запис, предоставен от депутата на партията Христинка Иванова от Плевен, на който според него тя разговаря с Радостин Василев. По думите му на него спортният министър оказва натиск върху народния представител.

По думите на Йорданов става ясно, че депутати от „Има такъв народ“ са имали среща с премиера Кирил Петков в неговия апартамент.

Тошко Йорданов каза също, че „калинките на ГЕРБ“ трябва да бъдат уволнени, но на тяхно място да влязат хора с необходимия ценз и опит, а не отново да сме свидетели на старата песен на нов глас.

Балабанов също така коментира, че „цялата завера“ покрай Радостин Василев всъщност е покрай идея, свързана само и единствено с пари, подкупи и обещания за постове.

По-рано през деня петима депутати и подалият оставка спортен министър Радостин Василев обявиха, че свалят доверието си от Слави Трифонов и напускат групата на „Има такъв народ“ в парламента.

„В качеството си на министър на младежта и спорта, освен че съм подал своята оставка, не мога повече да подкрепям действията на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и свалям своето доверие от него. България ми е по-важна от задкулисните интереси на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер", заяви Радостин Василев.

На извънредна пресконференция премиерът Кирил Петков обяви, че „мафията току-що загуби коалиционния си партньор“. „Мафията загуби възможността да сформира правителство, оттук нататък думата е на народа“, изтъкна министърът на финансите Асен Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Petar2015
преди 1 година
Като гледам какви хора се добират до властта и как се лаят един друг... Как лъжат народа. Без грам морал, без чувство за вина. Виждам само алчност. Ако на това му викат борба с мафията и корупцията... Нови избори, веднага! И без право на преизбиране на членове от предишен парламент.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още