IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трифонов ще съди Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за лъжи и внушения

Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си, каза лидерът на ИТН

23:24 | 13.06.22 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви във Facebook, че ще съди премиера Кирил Петков, заместника му Асен Василев и бившия министър на спорта от ИТН Радостин Василев:

"Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения", написа Трифонов.

"И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите", допълни той.

Припомняме, че по-рано днес бившият министър на спорта Радостин Василев и петима депутати от ИТН обявиха, че напускат групата на партията в парламента. "За мое огромно съжаление мафията проби в "Има такъв народ", обяви Василев. Той каза още, че сваля доверието си от лидера на ИТН, тъй като България е по-важна за него от задкулисите интереси на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер"

На пресконференция малко по-късно премиерът Кирил Петков заяви, че след решението на петимата членове на ИТН и на Радостин Василев "мафията загуби коалиционния си партньор". Думата "мафия" беше използвана и от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев, който каза, че "мафията загуби възможността да сформира правителство". "Оттук нататък думата е на народа", допълни той. 

Вчера в интервю за Дарик радио Трифонов заяви, че е изтеглил министри и това не е разваляне на правителството. Поводът за изтеглянето на министрите на ИТН от кабинета е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които отговаря ИТН, са били пропуснати, допълни той.

"Четворната коалиция се появи с една единствена цел-  да престане моделът на авторитарно управление на ГЕРБ. СКирил Петков прави същото, "Продължаваме промяната" прави същото. Кирил Петков казва това е моят министър, аз решавам, той се държи авторитарно", заяви лидерът на ИТН. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Видяхме пресконференциите на групите в ИТН! Видяхме хората от ИТН какво казват за хората в ИНТ! След казаното и показаното .. няма нужда от "лъжи и внушения"! Ясно е , че в ИТН е пълна патология!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
redcretin
преди 1 година
Ти не си мафия, ти си просто един *** от Долно *** :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Petar2015
преди 1 година
Политиците и депутатите са имунизирани против носене на отговорност, Слави. Ако изобщо има съд, ще приключи с 5 лева обезщетение за морални щети и толкова. Народът ще запомни това, което е видял по телевизията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още