IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Парламентът не е тържище

С калните си борби депутатите дискредитират цялата политическа система, каза държавният глава

13:07 | 17.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев относно политическата обстановка в страната.

„Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел", каза държавният глава. 

Според него и двете страни убиват с речта си и поведението си надеждите и доверието на българите в политическата класа.

Радев предупреди, че блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго, припомни още той и подчерта, че кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония.

"Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър-председателят и тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия", заключи Румен Радев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
evlogi
преди 1 година
То и президентството не е бостан, ама глей кво плашило сме си изтипосали в него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още