IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "София комерс-Заложни къщи" са одобрили увеличението на капитала

Всеки акционер ще получи по 3 нови акции за всяка акция на дружеството, която притежава

13:05 | 21.06.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: София комерс-Заложни къщи АД</em></p>

Снимка: София комерс-Заложни къщи АД

Акционерите на „София комерс-Заложни къщи“ АД са одобрили увеличаването на капитала със собствени средства от 2 373 469 лева на 9 493 876 лева, съобщава дружеството чрез БФБ-София.

Избрания от акционерите инвестиционен посредник, който да обслужва увеличаването на капитала, е "Юг Маркет" ЕАД, допълва се в съобщението.

Капиталът на компанията се увеличава с натрупана неразпределена печалба от предходни години в размер на 2 683 732,03 лева, с печалбата за 2021 г. в размер на 1 914 229,62 лева, с част от фонд Резервен в размер на 2 522 445,35 лева.

Разпределението на новите акции е пропорционално на участието в дружествения капитал при съотношение 1:4 (издаване и разпределяне на всеки от акционерите на дружеството по 3 нови акции за всяка негова акция).

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в централния регистър на ценни книжа като такива с право на дивидент на 14-ия ден след деня на общото събрание, или към 4 юли 2022 г.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 30 юни.

Акционерите са приели и обичайните точки за годишно общо събрание – гласуван е финансовият отчет на „София комерс-Заложни къщи“ за 2021 г., докладите на управителните органи за дейността на дружеството през 2021 г., одитните доклади. Преизбрани са и досегашните членове на съвета на директорите – Ирена Тодорова Вачева, Петър Виденов Виденов, Вихрен Чавдаров Василев.

В последната година акциите на "София комерс-Заложни къщи" поскъпват с почти 23%, а пазарната капитализация достига над 20,4 млн. лева.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 1 година
Да живее Жабокът. Днес 9 лева, след месец 3 лева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още