IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният финансов директор на Carlsberg напуска компанията

Хайне Далсгаард ще остане на поста най-късно до 31 декември

16:36 | 22.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: unsplash.com</em></p>

Снимка: unsplash.com

Производителят на бира Carlsberg обяви в сряда напускането на главния си финансов директор Хайне Далсгаард, който имаше водеща роля в програмата за намаляване на разходите, с която да се ограничат загубите в Русия, съобщава Ройтерс.

Акциите на третата по големина пивоварна в света поевтиняват с 2,9% към 16:30 ч., представяйки се по-слабо от основния индекс на борсата в Копенхаген, отчел спад от 1,3%.

„Това е разочароващо за Carlsberg, тъй като главният финансов директор Далсгаард изигра важна роля при повишаването на ефективността през последните години“, написа анализаторът на Kepler Ричард Витхаген в коментар.

„Очаквахме главният изпълнителен директор Сеес'т Харт да се оттегли, докато Carlsberg преминава към следващата фаза на своята стратегия. Сега това може да бъде отложено“, добавя той.

Carlsberg ще започне търсенето на нов главен финансов директор, като Далсгаард ще остане в компанията най-късно до 31 декември, се казва в изявление.

Пивоварната навлезе на руския пазар, когато купи бранда бира Baltika през 2008 г., но растежът в Русия така и не се случи. От над десетилетие Carlsberg се бори с трудни продажби на фона на слабата и ударената от санкции икономика, както и регулации за ограничаване на злоупотребата с алкохол.

Carlsberg – западната пивоварна компания с най-голяма експозиция към руския пазар, се присъедини към конкурентите Anheuser-Busch InBev и Heineken, оттегляйки се от Русия, след като Москва нахлу в Украйна на 24 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още