IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondelez губи "швейцарски" от името на шоколада Toblerone

Причината е, че компанията мести част от производството си от Швейцария в Словакия

18:44 | 23.06.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ben Gabbe/Getty Images</em></p>

Снимка: Ben Gabbe/Getty Images

Производителят на Toblerone Mondelez ще премести част от производството на триъгълния шоколад от Швейцария в Словакия в края на следващата година, губейки междувременно определението „швейцарски“ върху опаковката, съобщава Ройтерс.

„От края на 2023 г. ще добавим ограничено производство на Toblerone в Словакия“, каза говорителката на Mondelez Ливия Колмиц в изявление по имейл в четвъртък, потвърждавайки твърдения на швейцарската телевизия SRF.

Компаниите за хранителни стоки са изправени пред висока инфлация на разходите, но Колмиц не свързва хода с ценовия натиск. Вместо това тя се позовава на силен растеж, който означава, че компанията ще увеличи капацитета в швейцарския си завод в Берн.

„Берн е в сърцето на историята на Toblerone, ще продължим да произвеждаме най-добре продаваните ни 100-грамови шоколади там“, казва Колмиц за Ройтерс, изключвайки съкращения на работни места.

Toblerone бе стартиран през 1908 г. и се произвеждаше ексклузивно в Швейцария от началото на 90-те години.

Съгласно строгите швейцарски правила за етикиране шоколадът, направен в чужбина, не може да бъде наричан „швейцарски“, затова Mondelez ще трябва да премахне това определение.

Ще направим нова опаковка на Toblerone от това лято, която ще казва, че брандът е „създаден в Швейцария“, казва Колмиц, посочвайки, че на британския сайт на бранда има идея за това как ще изглежда новата опаковка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
forexar
преди 1 година
Жалко! Още един качестван продукт вече не е качествен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Един Българин
преди 1 година
Всичко свърши когато започнахте да слагате палмово масло и други ***. Няма как скъпа марка да бъде създавана от вредни съставки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още