IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън може да затегне правилата за смога в най-голямото петролно находище в света

Ако определени райони в Пермския басейн бъдат счетени за замърсени, това може да принуди местните регулатори да изготвят мерки, които рискуват да ограничат добива

18:30 | 24.06.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля да приложи по-строги изисквания за борба със смога, които биха могли да ограничат сондажите в Пермския басейн, най-голямото петролно находище в света, което обхваща големи части от Тексас и Ню Мексико, съобщава Bloomberg.

Агенцията за опазване на околната среда (EPA) разглежда опцията да „етикира“ части от Пермския басейн като нарушаващи федералните стандарти за качество на въздуха, което би принудило щатските регулатори да разработят планове за справяне с това замърсяване, образуващо смог. Този ход, очертан в регулаторно известие, може да доведе до обособяването на нови изисквания за разрешителни и контрол на сондажните операции.

Нивата на озон в Пермския басейн са надхвърлили федералния стандарт „за последните няколко години“, откакто се разви с бързи обороти фракинг индустрията в района, изтъква Джеръми Никълс, директор на програмата за климата и енергията в WildEarth Guardians. Екологичната група официално подаде петиция към EPA, в която се посочва, че басейнът не отговаря на стандартите за качеството на атмосферния въздух, като приблизително шест месеца по-късно е предупредила агенцията, че при липса на действие ще заведе дело.

Въпросното етикиране „основно показва, че трябва да се оправи тази каша или последствията ще бъдат тежки“, изтъква Никълс.

Въпреки че Тексас няма устройства, които да измерват нивата на озона в тази част на басейна, Ню Мексико разполага с такива, които регистрират средни стойности, надвишаващи стандарта от 2015 г.

Дори при ниски нива, озонът може да задълбочи проблемите с астма, емфизема и други респираторни заболявания.

Ако бъде счетено, че регионът е в нарушение, щатските регулатори ще разполагат с три години, за да разработят планове за понижаване на нивата на озона, включително чрез предотвратяване на качеството на въздуха при новите промишлени съоръжения и гарантиране, че съществуващите обекти използват технология, която ограничава замърсяването.

Подобни мерки биха могли да ограничат енергийното развитие на региона, изтъква Тод Стейпълс, президент на Тексаската петролна и газова асоциация (TOGA).

„Създаването на несигурност относно разширяването и поставянето на ненужни регулаторни бариери само ще се отрази негативно върху производството, необходимо за задоволяване на нуждите на потребителите“, предупреждава Стейпълс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
Борката
преди 1 година
Или пак не я покаже на публиката. С заметка от ФЕД: заеми си мястото, т.е. знак кой си и не си въобразявай повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
cyclop
преди 1 година
Може, може, само трябва много подробно стъпка по стъпка да му го опишат в бележка и ще го направи. Ако не загуби бележката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още