IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румен Радев: Народното събрание гласува празен чек по въпроса за Северна Македония

Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна „и в своето желание да простреля мен“, той уцели Корнелия Нинова, заяви държавният глава

12:40 | 25.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Президентът Румен Радев.<em>&nbsp;Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Президентът Румен Радев. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В петък (24 юни) народните представители гласуваха празен чек за нещо, с което дори не можаха да се запознаят и което ще остави следващите правителства да водят безплодни спорове, заяви президентът Румен Радев по отношение на одобрения от Народното събрание проект за решение, което може да отблокира процеса на интеграция на Северна Македония с Европейския съюз (ЕС). 

Държавният глава е на посещение в "Граф Игнатиево", където отбелязват 110 години българска бойна авиация.

„Френското споразумение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде много по-успешно, ако нашите политици имаха много, много по-голямо внимание към целия този процес. Ако дипломатите от МВнР разчитаха не само на президентската институция“, коментира президентът. „Вчера народните представители гласуваха празен чек за нещо, с което дори не можаха да се запознаят и което ще остави следващите правителства да водят безплодни спорове“, добавя Радев.

Той коментира и интервюто на премиера в оставка Кирил Петков пред британския Guardian, което предизвика коментари по темата изнасяме или не оръжия за Украйна.

„Премиерът лично призна, че България изнася оръжие за Украйна и в своето желание да простреля мен, той уцели г-жа Нинова, която лично отговаря за износа на оръжие“, коментира Радев.

Запитан по-рано дали е готов със състав на служебно правителство, държавният глава коментира, че досега е доказал, че не бяга от отговорност, след като вече е назначил три служебни кабинета, които са се справили с предизвикателствата пред тях.

Румен Радев отхвърли упреците на представители на БСП, че е нападнал правителството с ГЕРБ и ДПС. Според държавния глава е подлост да се трупа личен рейтинг, като се използва родолюбието на българите по темата Северна Македония. Коментарът му е в отговор на критиките на вицепремиера Корнелия Нинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
penman
преди 1 година
"Говорит Москва"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още