IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От "Продължаваме промяната" не се явиха на консултациите при президента

Причината е, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента, обявиха от партията

13:25 | 27.06.22 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От "Продължаваме промяната" не се явиха в 13 часа в президентството, където се очакваше да започнат консултациите с държавния глава, преди той да връчи мандат за съставяне на кабинет.

От партията посочват, че не могат да присъстват в предварително обявения час, тъй като по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента.

Днес предстои Национален съвет на “Продължаваме Промяната”, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори. В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията  в Закона за държавния  бюджет в сряда, посочват в съобщение до медиите от “Продължаваме Промяната”.

От "Продължаваме промяната" съобщиха още, че ще търсят възможности за насрочване на консултации при президента, след като приключи посещението на държавния глава в Мадрид. Радев занимава на срещата на върха на НАТО утре. Форумът ще продължи до 30 юни.

Държавният глава започва днес срещи с парламентарните партии, преди да бъде връчен първи мандат за съставяне на правителство в този парламент.

Втората среща на президента днес е насочена в 14,15 и с представителите на ГЕРБ-СДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
qnbibi
преди 1 година
хубаво е да кажат кой летя днес до анкара с правителствения самолет, но нямали време да се яват при президента тъй като си измислиха едва ли не много важно оправдание!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
Shadow1
преди 1 година
Трябваше да намерят начин да отидат смятам. Но те си знаят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
serafima
преди 1 година
Недалновидно решение. По това се разбира липсата им на стабилност и зрялост. Цъфнали та вързали. И при нови избори няма да съберат достатъчно много гласове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още