IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Продължаваме промяната" започва разговорите за нова коалиция

Първата среща е с представители на парламентарната група на коалиция "БСП за България"

13:12 | 02.07.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" започва разговорите за нова коалиция, съобщиха от пресцентъра на партията.

Необходими са поне 121 български народни представители, които да подкрепят програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

Първата среща започва от 13 часа в зала "Запад" на Народното събрание с представители на парламентарната група на коалиция "БСП за България".

От 15 часа е обявено началото на разговорите с депутатите от парламентарната група на "Демократична България".

"Продължаваме промяната" разбира изходните позиции, това, за което всеки се бори, но е настанало време да обсъди следващите стъпки с БСП и с "Демократична България", както и с всеки депутат от политическа сила, която желае да припознае заявените вече осем приоритета, коментира пред Дарик радио началникът на кабинета в оставка на Кирил Петков Лена Бориславова.

Трябва да поемем отговорност, че тези битки ги водим заедно, трябва да започнем да координираме посланията си, да говорим в един глас и да се опитваме "да заставаме мъжки" зад правилните решения, независимо че понякога ни струват няколко гласа по-малко, заяви Бориславова.

Според нея повечето коалиционни партньори на "Продължаваме Промяната" са говорили на своите избиратели това, което искат да чуят, а не защото са вярвали, че решението и посланието им е правилно. Тя смята, че това има отношение към професионалната политика, която се страхува да взема революционни решения.

По думите на Бориславова важното е политиците да обясняват какво е правилното решение за бъдещето на България, а не да си играят със страховете на хората с предизборни цели. Тя даде за пример ситуацията около изгонването на руските дипломати и френското предложение за Република Северна Македония, което по думите ѝ дори не е било прочетено от някои народни представители.

По думите ѝ два месеца е продължил процесът, който е довел до решението за експулсиране на 70 руски дипломати, като в разговорите са присъствали и представители на президентската институция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Selqnin
преди 1 година
След всяко провалено правителство през последните 30 години си мисля, че по-надолу не може. Всеки път съм изненадън, че може и по-зле. Сега се чудя, от каде ще намерят по калпави от сегашните управници? Защото тренда върви надолу.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още