IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДОХ ще изплати бонуси на служителите и директора от печалбата за 2021 г.

В момента се извършва дигитална трансформация на молдовската банка и се оптимизират губещите активи на дружеството

09:32 | 06.07.22 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Акционерите на „Доверие Обединен Холдинг“ АД са одобрили изплащането на бонуси на служителите и на изпълнителния директор на дружеството със средства от печалбата за 2021 г.

Това става ясно от протокола от общото събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ-София.

Печалбата на холдинга за миналата година възлиза на почти 1,1 млн. лева. От нея 276 375,6 лева ще се отнесат във фонд „Резервен“. Други 21 880,29 лева (2% от печалбата) ще се изплатят като бонус на служителите на холдинга, а 10 940,14 лева (1%) ще се изплатят като еднократно възнаграждение на изпълнителния директор на дружеството.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Остатъкът от печалбата в размер на 784 818,33 лева ще се отнесе като допълнителни резерви.

Променено е и възнаграждението на изпълнителния директор – акционерите са гласували заплатата му да е 7 хил. лева месечно.

Акционерите са гласували и обичайните точки на заседанието – приети са финансовите отчети и докладите на ръководството и на одиторите.

От представянето на финансовото състояние на дружеството пред акционерите, присъствали на общото събрание, става ясно, че в момента се извършва цялостна дигитална трансформация на молдовската банка – активът с най-сериозен принос за приходите и печалбата на холдинга. Набират се ИТ специалисти за внедряване на система против изпирането на пари и дигитална банкова система, вероятно ИТ мениджър ще влезе и в управителния съвет на банката.

От протокола става ясно, че молдовската банка е преминала през две ликвидни кризи през тази година - масирано теглене на средства заради войната в Украйна и превалутиране на пари в евро и долари, но е издържала на натиска.

COVID-19 е другата криза, през която кредиторът е преминал без да затваря офиси.

От протокола става ясно, че продължава и преструктурирането на портфейла на холдинга чрез продажба на губещи бизнеси. През 2021 г. е продадено ЗК „Медико – 21“, както и „Новоселска гъмза“. Винопроизводството е окрупнено в „Българско вино“ ООД, където ще се правят инвестиции.

Търсят се варианти за реализиране на базата на „Марицатекс“ АД, което беше отписано от БФБ, за да се спестят разходи. За имота има реализиран идеен проект за индустриална зона.

Провежда се и оздравяване на „Доверие-грижа“ ЕАД (компанията производител на перилните препарати ИЗИ) – сменено е нейното ръководство, съкратени са разходи, работи се върху нова производствена, маркетингова и търговска политика. Данните показват, че загубите намаляват, а ръководството на холдинга има положителни очаквания за компанията след промените.

През миналата година са продадени и имоти на „Дунав“ АД, както и на „Индустриален холдинг – Доверие“.

Свързани компании:

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
melon
преди 1 година
За бонуси - има, а за акционерите дивидент - няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още