IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готова е първата част на комплекс Цариградски

Днес проектът за квартал от затворен тип в столицата ще посрещне първите си новодомци

11:02 | 24.09.07 г.
Комплекс “Цариградски”. Снимка: Sofia Building Company
Комплекс “Цариградски”. Снимка: Sofia Building Company
Първата част на комплекс „Цариградски“ вече има разрешение за ползване (Акт 16) и днес официално посреща първите си новодомци, съобщиха от компанията инвеститор Sofia Building Company.

Комплекс “Цариградски” е първият проект за квартал от затворен тип в столицата и има 160 000 кв. м разгъната застроена площ. Инвестицията в него ще надхвърли 100 млн. лв. Предвижда се целият комплекс да бъде напълно завършен до лятото на 2009 г.

Изграждането на първата част започна през 2006 г. Тя включва 312 апартамента. В тях ще живеят 1 000 новодомци, като 95% от тях са българи, уточняват от компанията.

В изграждането на подземна инфраструктура, пътища и комуникации в първата част на комплекса са инвестирани 2 млн. лв., а в озеленяване са вложени 200 хил. лв.
 
По 30 лева средно на месец ще струва абонаментът на семейство за поддръжка на вътрешното пространство и охрана, за която ще бъдат използвани 50 камери за видео наблюдение. С поддръжката на зелените площи и охраната ще се занимава специално създадената за целта София Билдинг Пропърти.

През април тази година комплекс „Цариградски“ получи сертификат за инвестиция първи клас.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още