IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Листването на Софарма във Варшава ще е възможно най-рано през лятото

Административни процедури и срокове възпрепятстват по-бързото развитие на ситуацията, смятат от полската борса

15:55 | 01.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Листването на Софарма във Варшава ще е възможно най-рано през лятото

Двойното листване на акциите на Софарма може да бъде осъществено най-рано през лятото, тъй като има известни процедури до пускането на емисията на фармацевтичната компания за търговия в Полша. Това посочи президентът на варшавската фондова борса Людвиг Соболевски.

Във Варшава се провежда среща с медийното партньорство на Investor.bg, на която се представя изградената между полския депозитар и Уникредит Булбанк връзка, която позволява листването на акциите на български публични компании на полската борса.

За българската компания полският пазар е изключително важен, което предизвиква интереса към листването на Софарма във Варшава. За момента Софарма е компанията, изразила най-ясно желанието си за двойно листване на борсата в Полша.

България е поредната стъпка от стратегията на борсата във Варшава към превръщането на местния пазар в регионален лидер. Намеренията на полския депозитар са в скоро време да бъде представена и връзка с румънския пазар, обяви президентът на полския депозитар Ивона Срока.

В момента основна задача на полския депозитар е работата по улесняване и опростяване на процедурите по двойно листване, за да бъдат те по-достъпни за потенциалните емитенти, посочи Срока.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още