IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха Aston Martin за най-добрата марка във Великобритания

Производителят на спортни возила Aston Martin измества iPhone, iPod, BlackBerry и редица други брандове

09:25 | 29.09.10 г.
Aston Martin стана особено популярен сред любителите на филмите за Джеймс Бонд. Снимка: Getty Images
Aston Martin стана особено популярен сред любителите на филмите за Джеймс Бонд. Снимка: Getty Images

Известна като производителят на колите, шофирани от Джеймс Бонд, автомобилната компания Aston Martin бе обявена за най-добрата и известна марка във Великобритания. Марката се изкачи на челно място в годишното проучване на The Center for Brand Analysis, съобщава Ройтерс.

Така тя измести мобилните телефони на Apple от бранда iPhone. На трета позиция в класацията се нарежда друг продукт на компанията на Стив Джобс - iPod. Четвърто и пето място се падат на BlackBerry и на производителя на музикални устройства и телевизионни приемници Bang&Olufsen.

Проучването е направено от анализаторите въз основа на мнения на маркетинг експерти, представители на бизнеса и хиляди британски потребители. Ключовите критерии, по които се избира победителят в надпреварата, са стилна визия, иновации, интерес от страна на потребителите и оригиналност на продуктите.

Марката на Vivienne Westwood е най-добрият бранд в модните среди, докато Ray-Ban е определен за първенец сред производителите на модни аксесоари.

Вижте първенците в класацията на най-харесваните и известни марки във Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още