IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко работни места с по-различна атмосфера

Офисът е мястото, където голяма част от нас прекарват целия си ден. Ето защо дизайнът и интериорът са от изключителна важност

07:50 | 17.11.10 г. 1
<p>Офисът на Google е едно от местата, на които служителите едва ли се чувстват като &quot;на работа&quot;. Снимка: Flickr</p>

Офисът на Google е едно от местата, на които служителите едва ли се чувстват като "на работа". Снимка: Flickr

Офисите, фиксираното работно време, стационарните бюра са елементи от работната организация, които постепенно се заменят от мобилността и работата от разстояние. Все още обаче ставането сутрин и отиването в офиса е ежедневие за мнозина. За част от тях то не е скучно и досадно, изпълнено с рутина, а забавно и разнообразно. За това роля има както естеството на работата, така и обстановката, в която човек прекарва работния си ден.

Някои офиси изглеждат студено и негостоприемно заради сивите си подови настилки, празни стени, скучно и остаряло обзавеждане, лишено от всякакъв елемент на съвременна и модерна мисъл, насочена към служителите и гостите на офиса. Някои компании обаче имат различен поглед върху това как трябва да изглежда работното място, за да влияе добре на служителите и да има добро отражение върху продуктивността им.

Тези компании обикновено са по-различни като имидж на пазара, отношение към служители и клиенти, често залагат на работна среда, в която има място и време за забавление, както и по-различен дизайн и придобивки, които помагат на хората да се забавляват, докато работят. За служителите на тези компании работата със сигурност придобива по-различни измерения.

Освен че стимулира креативността им, по-разчупената и разнообразна обстановка кара хората да не усещат офиса си като клетка и да броят часовете до края на работния ден. А това със сигурност се усеща и в производителността им, пише Financial Edge.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
aglika_v
преди 13 години
от всеки офис може да стане мечтаното работно мяст. стига само да има желание от страна на мениджмънта за малка инвестиция - плодовете се берат почти веднага.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още