IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един от най-скъпите парцели в света се продава в Лонг Айлънд

При цена от 5300 долара на кв. м обаче мнозина се съмняват, че купувачът ще получи исканата сума

13:20 | 21.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bing Maps</em></p>

Снимка: Bing Maps

Пазарът на недвижими имоти е свидетел на абсурдно скъпи оферти по всяко време. Всъщност сегментът на луксозни и ултраскъпи имоти бе един от малкото, които останаха сравнително незасегнати от финансовата криза, която срина сектора през последните няколко години.

Една оферта за продажба на парцел на остров Лонг Айлънд, щата Ню Йорк, обаче наистина се откроява от останалите с изключително високата си цена.

По информация на американското издание, посветено на имотите Curb, в областта Амагансет, в източната част на Лонг Айлънд, се продава парцел за рекордните 200 млн. долара. Големината на терена е 9,4 акра (ок. 38 дка), или цена от близо 5300 долара на кв. м.

Както пише Business Insider, не е прецедент да се появяват оферти за продажба на имоти с нереално високи цени, но обикновено сме свикнали те да включват и някакъв вид луксозни жилищни площи. Люпобпитно в случая е, че парцелът се продава без никаква постройка.

Областта Амагансет се смята за престижен район и известно туристическо място с множество луксозни имоти. Там имат имения звезди като Пол МакКартни, Алек Болдуин и др.

За да сме коректни трябва да отбележим, че теренът се намира на втора линия на атлантическия бряг на Лонг Айлънд. Имотът на практика се състои от четири отделни парцела, като според изданието офертата е насочена към „мегамилионер с амбициозни строителни планове“.

На терена могат да се изградят просторни жилищни сгради, басейн, тенис кортове и гостна вила.

Въпреки че продавачът едва ли ще получи исканата цена, обявата несъмнено нарежда офертата за празния терен сред най-скъпите в света в сегмента.

От друга страна, в свят, в който дъщерята на руски олигарх е готова да плати цялата офертна цена от 88 млн. долара за луксозен апартамент в Ню Йорк, всичко е възможно, пише изданието.

Вижте снимки на терена!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още