IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google търси тестери за своите очила

Проектът Google Glass е близо до своята премиера

17:11 | 20.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google търси тестери за своите очила

Очилата за пренос на данни на Google са готови за реалния живот: интернет компанията търси тестери, засега само в Съединените щати. Заинтересованите трябва да са готови да платят за устройството до 1500 долара.

Компютърните очила с името "Google Glass“ са свързани с интернет. От едната страна имат малък прозрачен екран, на който може да се показва информацията.

Потенциалните тестери могат да кандидатстват онлайн, като Google обяви нов уебсайт за целта. Колко устройства са на разположение, засега не е ясно.

Google Glass е престижен проект, за който лично отговаря съоснователят на коцнерна Сергей Брин. Той иска да интегрира интетнет още по-безпроблемно в ежедневието на хората. Така например очилата могат да се командват с глас да запишат например видеоклип или снимка и веднага да я качат в интернет.

Според концерна очилата могат да правят наистина всичко, което днес правят смартфоните. Освен това те са неочаквано незабележими, както показват проектните проучвания. 

Очилата ще имат различни полезни приложения, като проверка на e-mail, GPS, Hangouts (възможността за провеждане на разговори в Google+), търсене в Google Search и други. Всички тези функции ще бъдат контролирани чрез гласови команди, а софтуерът, който ще задвижва всичко това, разбира се, е Android.

Как изглежда модерната джаджа вижте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още