IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Надпреварата за първата 3D принтирана къща се изостря

Британска компания се надява да изгради първата такава къща в света

13:54 | 05.03.13 г. 2
<p>
	Protohouse 2.0. <em>Снимка:protohouse.tumblr.com</em></p>

Protohouse 2.0. Снимка:protohouse.tumblr.com

Британското студио за дизайн Softkill се включва в надпреварата за първата 3D принтирана къща, съобщи онлайн изданието TheMoveChannel.com.

Базираното в Лондон студио обяви плановете си да изгради къща от специален материал, наподобяващ пластмаса, елементите за която могат да бъдат подготвени за само 3 седмици, а самият имот – да се сглоби за седмица.

3D принтирането има все по-голямо влияние върху сектора на имотите, тъй като отворя нови възможности за интериорния дизайн и обзавеждането. Строителството също се опитва да внедри революционната технология с надеждата скоро да се появи и първата изцяло реализирана по нея къща.

Softkill се присъедини към оспорваната надпревара, като компанията е надява да произведе първите елементи от архитектурата на къщата през следващите няколко месеца.

Protohouse 2.0 се планира да бъде с широчина от 8 метра и височина от 4. Принтирането и сглобяването се планира да отнемат около 3 седмици.

Softkill засега не се притесняват от холандските си съперници, които обявиха, че строят първата 3D отпечатана сграда. От британското студио подчертават, че холандците само ще отпечатат кофража, а след това ще наливат бетон във формата, което според тях не е реално 3D принтиране в строителството.

Protohouse 1.0 беше представена на 3D Print Show, което се състоя в Лондон през миналата година. Оригиналът е съставен от влакнест материал, базиран на костната структура. Моделът 2.0 обаче ще има и солидни стени.

Вижте в галерията проекта на Protohouse 2.0

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Koger
преди 3 години
Строителството на нискоенергийни, енергийно ефективни или пасивни къщи обикновено се изпълнява като сглобяеми конструкции. Сглобяемите нискоенергийни къщи са плод на високотехнологичен дизайн и строителство с повишено внимание към детайла. За повече информация относно строителство на нискоенергийна сглобяема или енергийно ефективна къща: https://koger.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Pitashtia
преди 11 години
Тази година принтирана, догодина от семенце. Технологията на бъдещето е всичко да се размножава на принципа на живата природа или дори да е живо. Една жива къща, която те храни, рециклира отпадъците и вместо да переш бельото то просто расте в гардероба като плод, която те топли с резервните си тлъстини...Бедно ви е въображението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mikewolf
преди 11 години
Японците отдавна строят от хартия. Сега като почнем и с рециклирана .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още