IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как пазарът на имоти в САЩ се промени през 2013 г.?

Възстановяването на икономиката и ниските лихви засилиха търсенето на повечето пазари, което сви предлагането и вдигна цените

18:17 | 25.12.13 г. 1
<p>
	Жилищният пазар е вече в различни позиции в сравнение с периода отпреди 6 месеца. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Жилищният пазар е вече в различни позиции в сравнение с периода отпреди 6 месеца. Снимка: Ройтерс

2013 година скоро ще бъде история. Вижте какво се случи през последните 12 месеца в специалната селекция на Investor.bg Бизнесът 2013. Предлагаме Ви поглед върху най-значимите събития и тенденции от политическия и икономически живот на България и света.

Възстановяването на пазара на имоти в САЩ вече е осезаемо във всички региони на страната, пише Мелинда Фулмър за MSN Real Estate.

Жилищният пазар е вече в различни позиции в сравнение с периода отпреди 6 месеца, с нови проблеми, правила и възможности – дори и за тези, които планират да останат в имотите си.

Домовете са по-скъпи, но не чак толкова

Възстановяването на икономиката и ниските лихви засилиха търсенето на повечето пазари, което сви предлагането и вдигна цените. През ноември средната цена на жилище в национален мащаб се е повишила с над 10 на сто до 180 600 долара в сравнение с ноември миналата година, сочат данни на Националната асоциация на брокерите на имоти.

Ръстовете на цените обаче вече се забавят. Очакванията са, че в национален план цените на жилищата ще се повишат с около 2%. Това е добра новина за купувачите, особено на пазарите в западната част на страната, включително и във Финикс, който беше лидер по поскъпване на жилищата.

Какво още се промени на пазара на имоти в САЩ – вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
avramcho
преди 10 години
Всичко и навсякъде се повтаря !каквото в САЩ - такова и в БГ ...........в САЩ има хора които не могат да купят Никога жилище..има ги и в БГв САЩ има хора които проспаха спада - Има ги и в БГ..............в САЩ има хора които си Живеят Живота - има ги и в БГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още