IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имението Neverland на Майкъл Джексън може да бъде продадено

Имотът на 210 км от Лос Анджелис се оценява на до 50 млн. долара

11:28 | 01.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Калифорнийски имот, който някога беше дом на Краля на попа Майкъл Джексън, скоро може да бъде обявен за продажба. Имението, наречено на острова на Изгубените момчета Neverland, е в стил „Тюдор“ и е идеално за забавления. 

Neverland беше къщата, в която прочутият певец живя дълги години. Скоро обаче имотът може да има нов собственик, пише Bloomberg. Компанията Colony Capital подготвя имението за продажба, след като високият клас имоти в района достигна пикови равнища на цените.

По думите на главния изпълнителен директор на Colony Capital Томас Барак благодарение на усилията на компанията имението е възвърнало първоначалния си блясък.

„В момента обмисляме предлагането му за продажба“, разкрива Барак, но не желае да коментира цената на имота.

Colony Capital пое контрол над имота след като изплати ипотеката му през ноември 2008 г., когато Джексън беше изправен пред затруднения, свързани с изплащането на дълговете си, а в същото време пазарът на имоти пое надолу.

Имението се оценява на 30,3 млн. долара от Santa Barbara County. То се намира на около 130 мили (210 км) северозападно от Лос Анджелис. Имотът е кръстен на острова от историята на Питър Пан, момчето, което никога не пораства, написана от писателя Джеймс Матю Бари.

Имението е с площ 2680 акра (1085 хектара) и е разположено в долината Санта Инес, район, известен със своите винарски изби. През 2004 г. там беше заснет филмът „Отбивки“.

Увеселителен парк

Джексън купи имота от предприемача Уилям Боун през 1988 г. Музикантът превърна имението в комбинация от увеселителен парк и зоологическа градина, където забавляваше феновете и често можеше да бъде видян с домашния си любимец – шимпанзето Бъбълс.

Звездата спря да посещава имението, след като като беше обвинен, че е блудствал с дете. Джексън беше съден по това обвинение и оправдан през 2005 г.

Той почина на 50-годишна възраст през 2009 г., докато се подготвяше за турнето, с което щеше да се завърне на сцената. Певецът получи инфаркт, а лекарите установиха, че причината е oтравяне с лекарства. 

Различни инвеститори, включително и чуждестранни, са проявили интерес към Neverland. Colony пък държи имотът да остане като „траен знак на почит към Майкъл Джексън“, твърди Барак.

За да може имението да се превърне в туристическа атракция, подобно на Craceland, домът на Елвис Пресли в Мемфис, Тенеси, е необходимо разрешение на властите.

Покачването на цените

Същевременно цените на недвижимите имоти в Калифорния се покачват. Броят на имотите в щата, които се продават за повече от 2 млн. долара, достигна рекордни нива през второто тримесечие на годината, докато продажбите на такива за най-малко 1 млн. долара са най-високите от 2007 г. насам, посочва CoreLogic DataQuick.

Цените на имотите в Санта Барбара, особено тези на високия клас имоти, са се възстановили до почти същите стойности, които имаха през 2007 г., твърди Томас ЛеПлей, брокер в Berkshire Hataway HomeServices.

ЛеПлей, чийто офис се намира близо до Neverland, твърди, че не е чул, че имението се продава. По думите му имотът струва между 35 и 50 млн. долара, в зависимост от това как ще бъде използван после.

Снимки от имението Neverland можете да видите в нашата галерия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още