IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-малкото жилище във Великобритания е продадено за 275 хил. паунда

Въпреки че е с площ едва 17 кв. метра, имотът е привлякъл силен интерес и се е задържал на пазара само три седмици

11:32 | 27.10.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.zoopla.co.uk</em></p>

Снимка: www.zoopla.co.uk

Най-малкото жилище във Великобритания е било продадено за 275 хил. паунда (около 680 хил. лева), след като негов рекламен клип стана изключително популярен в интернет, пише британският вестник The Telegraph.

Бившият цветарски магазин е с площ едва 188 кв. фута (малко повече от 17 кв. метра), което е равно на приблизително около една пета от стандартното новопостроено жилище в страната.

В общото пространство умело са съчетани кухненски бокс, всекидневен кът, спалня на по-високо ниво, като има и отделна малка баня.

Въпреки високата цена се оказва, че не е липсвал интерес, като над 220 хил. души са разгледали офертата на сайтовете за обяви за имоти Rightmove и Zoopla.

След наплив от запитвания и няколко оферти къщата в Излингтън, Северен Лондон, бързо е намерила купувач.

Хамиш Алън от агенцията за имоти Winkworth твърди: „Имахме силен интерес от най-различни потенциални купувачи. Имаше такива, които купуват собствен дом за първи път, хора, които искаха допълнително пространство, и дори такъв, който искаше да я купи, за да предлага под наем в AirBNB. Офертата се задържа на пазара само три седмици. Това е уникален имот, няма как да се опише по друг начин.“

Макар и от Winkworth да не потвърждават цената, на която е била сключена сделката, имотът се предлагаше срещу 275 хил. долара, отбелязва вестникът.

Това е със 100 хил. паунда повече от средната сума от 177 хил. паунда, за която са се продавали жилищата в Англия и Уелс през миналия месец, по данни от местните регистри.

По думите на Лорънс Хол от сайта за обяви за сделки с имоти Zoopla жилището е било сред най-разглежданите на сайта тази година. „Нашият народ има мания по имотите, а когато става въпрос за най-голям, най-малък, най-скъп или най-евтин, наистина интересът е огромен“.

Снимки на жилището може да разгладате в нашата галерия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още