IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Австралия ще строят мегакурорт за 8 млрд. долара

Предприемачите от Хонконг смятат да построят хотел със 7500 стаи, казина и изкуствено езеро в Aquis Great Barrier Reef Resort

12:13 | 29.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Aquis Great Barrier Reef Resort</em></p>

Снимка: Aquis Great Barrier Reef Resort

Мегакурорт със 7500 стаи ще бъде построен близо до австралийския град Кеърнс в щата Куинсланд. На разположение на гостите се очаква да има два казина, голф клуб, изкуствено езеро, лагуна и изложбен център, обясняват инвеститорите. Строителството на уникалното съоръжение вече има одобрена екологична оценка. За проекта за Aquis Great Barrier Reef Resort в момента се очаква да бъде дадена зелена светлина и от местните власти, пише The Guardian.

Очаква се строителството на комплекса да струва 8 млрд. долара, като той ще бъде разположен на 314 хектара площ на север от Кеърнс, близо до Големия бариерен риф. Инвеститори в него са строителни предприемачи от Хонконг, които настояват да получат лиценз за изграждане на казина в бъдещия курорт.

Очаква се това да бъде най-големият хотел в света, като някои експерти го определят като шестзвезден курорт. В момента най-големият хотел е "Измайлово" в Москва, който също има 7500 стаи, но предлага по-малко удобства за гостите.

Чрез проекта се очаква районът на Куинсланд да има редица ползи, както за привличане на туристи, така и за повишаване на търсенето на работна ръка, обяснява вицепремиерът на щата Джеф Сийни. Бъдещият комплекс има потенциала да създаде повече от 20 000 работни места в района на  Кеърнс, допълва той.

В момента се очаква становището на местната власт в Кеърнс и ако то е положително. строителството на мегакурорта ще започне.

Според Сийни Aquis може да привлече стотици хиляди туристи, включително и чужденци, в северния щат Куинсланд.
Противниците на проекта се притесняват, че чрез изграждането на шестзвездни места за хазарт ще се създадат проблеми за обществото, а и отделно ще се навреди на околната среда.

Предприемачите се надяват да започнат работа по мегапроекта в началото на следващата година. Първата фаза на Aquis Great Barrier Reef Resort се очаква да бъде завършена през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
melon
преди 9 години
Покрай тази невероятно интересна за повечето българи новина се питам: -Какво става с мегакурорта на Ал. Томов край с. Равно поле:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още