IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо банките се фокусират върху земеделието?

Фермери искат конкретни промени в сектора, стана ясно на форума „Ефективни стъпки за земеделско финансиране“, организиран от Клуб Investor

09:03 | 30.03.15 г.
Защо банките се фокусират върху земеделието?

Защо банките се фокусират върху земеделието и какви продукти търсят най-често фермерите? Това обсъждаха участниците в организирания от Клуб Investor форум на тема „Ефективни стъпки за земеделско финансиране“. 

"Земеделието се развива много добре като сектор и затова банките са активни", обясни по време на дискусията финансовият експерт Ангел Матеев от Пощенска банка.

Според представители на агросектора е необходима промяна на законодателството, защото сегашният Търговски закон затруднява дейността на кооперативите.

Фермери коментираха, че е крайно време да се предприемат конкретни стъпки, защото в момента 80% от плодовете, зеленчуците и месото в България са внос.

Вижте още във видеото:

Клуб Инвестор Агробизнес се провежда със съдействието на Пощенска банка - генерален партньор и Xapt Solutions Bulgaria. Институционалните партньори на Клуб Инвестор са Индустриален холдинг България, Елана финансов холдинг, Ловико Сухиндол и Асоциацията на земеделските производители в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още