IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Необходими ли са отново промени в Закона за земите?

Очакват се бързи изменения на законодателството, стана ясно на дискусия на Клуб Investor

10:59 | 31.03.15 г.
<p>
	Снимка: <em>Клуб Investor</em></p>

Снимка: Клуб Investor

Необходими ли са отново промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) – това бе една от темите на провелата се скоро дискусия „Ефективни стъпки за земеделско финансиране“, организирана от Клуб Investor.

Очаквано, бизнесът отправи поредната серия критики към депутатите, които заложиха в закона солидни глоби за дружествата със собственици извън ЕС или в офшорни зони, ако притежават земеделска земя.

На форума стана ясно, че е напълно възможно да бъдат направени бързи законови промени, така че да не се наложи компаниите да сменят собствеността си или спешно да продават земи.

Участниците във форума коментираха, че в ЗСПЗЗ не са докрай изчистени въпросите за ползването на полските пътища от фермерите, както и че България изостава сериозно с натоварването на пасищата.

Вижте още във видеото:

Клуб Инвестор Агробизнес се провежда със съдействието на Пощенска банка - генерален партньор и Xapt Solutions Bulgaria. Институционалните партньори на Клуб Инвестор са Индустриален холдинг България, Елана финансов холдинг, Ловико Сухиндол и Асоциацията на земеделските производители в България.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още