IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново ваканционно селище край Каварна залага на скандинавските туристи

"Бялата лагуна" е най-мащабната инвестиция в туристическия сектор в района след изграждането на курорта "Русалка" през 1968 г.

15:14 | 11.06.15 г.
<p>
	Ваканционното селище &quot;Бялата лагуна&quot; заема площ от 285 декара. <em>Снимка: БТА</em></p>

Ваканционното селище "Бялата лагуна" заема площ от 285 декара. Снимка: БТА

Новото ваканционно селище "Бялата лагуна" в местността "Икантълъка" край Каварна през това лято ще посрещне 7000 туристи от Норвегия, Швеция, Дания и Финландия, а през следващия сезон туристопотокът от Скандинавия ще нарасне на 10 000 гости, заяви при откриването на селището днес кметът на Каварна Цонко Цонев, цитиран от БТА.

Съвместният проект на "Албена" АД и туроператора "Томас Кук Скандинавия" реализира инвестиция от 40 млн. лева.

Вложението е най-мащабното в района в туристическия сектор след изграждането на курорта "Русалка" през 1968 година, заяви областният управител на Добрич Маргарита Новоселска.

Новооткритото селище заема площ от 285 декара и разполага с хотелска база, многофункционално игрище, зала за гимнастика и танци, фитнес зала, няколко басейна и ресторанта.

В процес на изграждане са три тенис корта и футболно игрище. Комплексът осигурява 120 работни места, сочи информация от сайта на "Албена" АД.

Предвижда се догодина четиризвездният хотелски комплекс да увеличи стандарта си на пет звезди, каза още Цонко Цонев, като се позова на информация от изпълнителния директор на "Томас Кук Скандинавия" Магнус Викнер.

„Бялата лагуна" е втората инвестиция на „Томас Кук Скандинавия“ в България след изграждането на хотел „Фламинго“ в Албена.

В "Албена" почиват около 10 хил. летовници в началото на туристическия сезон, съобщи търговският директор на дружеството Маргита Тодорова. По думите й в курорта се очаква през това лято да отдъхват общо с около 10 на сто по-малко туристи заради намалението на летовниците от Русия.

Има ръст на гостите от Германия, скандинавските страни, Полша, но нито един от тези пазари не може да компенсира отлива на руснаци, каза Маргита Тодорова.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още