IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката на стюардите и стюардесите в Lufthansa се разраства

Заради протеста са анулирани полети от София до Франкфурт и Мюнхен и обратно

10:49 | 09.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Стачката на стюардите и стюардесите на германската авиокомпания Lufthansa днес продължава и вече ще обхване летищата във Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф, съобщи синдикатът UFO, цитиран от DPA.

В неделя стачни действия нямаше, тъй като много хора пътуват по лични причини, обяви още преди дни профсъюзът.  Членовете му днес стачкуват от 03:30 часа до 22:00 часа по Гринуич (05:30 - 24:00 часа българско време) във Франкфурт и Дюселдорф и до 23:00 часа по Гринуич (01:00 часа на 10 ноември българско време) в Мюнхен. 

Очаква се да бъдат отменени 929 полета и да бъдат засегнати 113 хил. пътници.

Във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания Луфтханза, полетите на летище София днес търпят промени, съобщи аеропортът. Анулирани са полети от и до Франкфурт и Мюнхен.

Полетът, който трябва да кацне на летище "София" от Мюнхен, Германия, в 18.20 ч., и този, който трябва да излети за Мюнхен в 19.20 ч., ще бъдат изпълнени, съобщи летище "София".

Стачката на стюардите и стюардесите започна в петък (6 ноември) и се планира да продължи една седмица. Заради протестните действия през първите два стачни дни (петък и събота) са били отменени общо над 800 полета и засегнати над 95 хил. души.

Синдикатът иска да осигури преходни плащания за своите 19 хил. членове, ако те се пенсионират по-рано като част от спор по трудовите договори с Lufthansa, която иска от своя страна да свие разходите си. 

Протестът не засяга подразделенията на Lufthansa като Eurowings, Germanwings, Swiss и Austrian Airlines.

Вижте повече в галерията на Investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още